Direktor HTZ-a Staničić: “Tijekom produljenog vikenda Zadarska županija očekuje porast turističkog prometa naspram lani”

“Vjerujemo da ćemo ovog Uskrsa ponoviti najmanje lanjske brojke, pri čemu treba imati u vidu da je lani Uskrs bio kalendarski dva tjedna kasnije”, poručio je ministar turizma Gari Cappelli.

Kazao je i da bi rezultati mogli ovisiti i o vremenskoj prognozi, odnosno boljem ili lošijem vremenu, ali ne i u hotelima sa četiri i pet zvjezdica koji su otvoreni i praktički popunjeni.

I direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić iznosi slična očekivanja, dodajući da po županijama tijekom uskrsnog produljenog vikenda poraste prometa u odnosu na isti prošli blagdanski vikend prognoziraju Splitsko-dalmatinska, Zadarska, Šibensko-kninska, Dubrovačko-neretvanska i Ličko-senjska županija, kao i kontinentalne županije.

Ako bi se ostvarila razina lanjskog fizičkog turističkog prometa, to bi značilo da će u Hrvatskoj za uskrsni dulji vikend biti više od 120.000 turista i više od 400.000 noćenja.

“Uskrs se u Hrvatskoj neformalno smatra početkom glavnog dijela turističke godine, pa u tom smislu očekujemo pozitivan utjecaj produljenog uskrsnog vikenda na turistička kretanja. Kako očekujemo slične brojke kao za lanjskog Uskrsa s porastima u pojedinim županijama, to bio bio vrlo dobar i pozitivan rezultat”, ističe Staničić.

Dodaje kako je hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine zabilježio poraste turističkog prometa od gotovo 10 posto u dolascima i noćenjima.

Pozitivne trendove očekuje i tijekom cijelog travnja, koji je prošle godine Hrvatskoj ‘donio’ 934.000 turista i gotovo 2,7 milijuna noćenja, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...