Izliječio rane, spreman za Stipu: “Kada pokaže sve što može, Francis ne može biti svladan”

Mjesec i pol dana se skrivao od očiju javnosti i liječio prije svega psihološke rane, koje mu je 20. siječnja u meču za titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji nanio Stipe Miočić. Mjesec i pol kasnije Francis Ngannou objavio je svoj povratak u oktogon!

“Vratio sam se u ured”, napisao je Kamerunac na profile svojih društvenih mreža i objavio fotografiju sebe na treningu, s natpisom UFC ispod njega.

Povratak u oktogon potvrdio je i njegov boksački trener Dewey Cooper, koji je u intervjuu za MMA NYTT najavio povratak “Predatora” i novi lov na pojas prvaka.

“Imam samo jednu riječ kojom mogu opisati Francisa Ngannoua. Fenomen. Imali smo jednu noć kada nismo bili svoji i svi smo toga svjesni. Čak i kada je bio najgori, Ngannou nije bio zaustavljen u oktagonu. To je sve što mogu reći o tom meču. Kada pokaže sve što može, Francis ne može biti svladan. Čak i nakon ovako loše predstave, izdržao je do samog kraja”, hvali bivši profesionalni boksač svog učenika i dodaje:

“Francis je fenomenalan sportaš i siguran sam da će se vratiti još jači. Stipe je tu noć bio na vrhunskom izdanju, ali to nije bio slučaj kod nas. To će nam poslužiti kao referenca da moramo biti još bolji. Iz ovog poraza možete naučiti dosta, dobijete mnogo iskustva i znanja. Francis će sigurno postati UFC prvak u teškoj kategoriji. U to nema sumnje”, zaključio je Cooper.

Malo je jadno od trenera da umanjuje uspjeh Miočića u tom dvoboju, tvrdeći da je to bio najgori Ngannouov meč. Bio je najgori, jer je Stipe kvalitetniji i bolji borac od njega. No dobro…

Ngannoua su, dok se odmarao, prozvali borci poput Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa, te bi upravo oni mogli biti njegovi idući suparnici. Blaydes malo teže jer se u lipnju bori u Chicagu protiv Alistaira Overeema, ali bi zato Lewis bio idealan suparnik za povratnički meč Ngannoua.

U svakom slučaju, očekuje nas vruće i uzbudljivo ljeto u MMA svijetu, jer se osim povratka Kamerunca očekuje i povratak Conora McGregora. Dvije “zlatne koke” UFC-a…, piše Gol.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...