Kaos na cestama; Olujna bura prevrnula teretna vozila kod Obrovca i Starigrada, za sav promet zatvorena A1 između Svetog Roka i čvora Posedarje

Na autocesti A1 kod čvora Pirovac (300-302. km) opasnost je od naleta na psa. HAK vozače moli za oprez. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog predmeta na kolniku na dionici Lučko – Jankomir ( oko 1,5 km prije PUO Plitvice u smjeru Bregane) mole se vozači za dodatan oprez.

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta (orkanski vjetar, snježna vijavica, snijeg) savjetujemo vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.
Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto MOGU PROMETOVATI SAMO OSOBNA VOZILA i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila. Molimo vozače za strpljenje i razumijevanje.

Za ostale skupine vozila trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1 molimo vozače da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto do smirivanja vremenskih uvjeta. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (obilazak je državnom cestom DC3),
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
DC1 Ondić-Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice),
Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
Paški most;
DC118 Vela Luka-Korčula na predjelu Dubovo (zbog snijega na kolniku, obilazak: Čara-Smokvica-Kaplja).

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica,
Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodolski-Senj,
DC27 Gračac-Zaton Obrovački,
DC50 čvor Sveti Rok-Gračac.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog prevrnutog teretnog vozila na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Starigrad zatvoren je jedan kolnički trak (vozilo je obilježeno). Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima.

Snijeg pada u Lici, Dalmaciji i Slavoniji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom tegljače s poluprikolicom na cestama:

u Lici i zadarskoj županiji:

DC1 Udbina-Gračac,
DC25 Gospić-Karlobag,
DC42 u mjestu Poljanak,
DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo;
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac;
ŽC5203 Srb-Otrić;
ŽC59122 Šušanj-Ledenik;
ŽC59123 Šušanj-Konjsko;
na svim lokalnim i županijskim cesta na području Korenice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...