Modesovac Dalibor Katuša: “Zapošljavaju se samo oni s članskom iskaznicom HDZ-a”

“Ponukani nedavnim događajima te hvalospjevima na račun projekta zapošljavanja žena u Svetom Filipu i Jakovu pod nazivom „Zaželi! koji je objavljen u jednom lokalnom mediju odlučili smo se obratiti javnosti priopćenjem u kojem iznosimo svoje nezadovoljstvo nepotističkim pristupom vlasti u Svetom Filipu i Jakovu kod izbora djelatnica za pomoć starima i nemoćnima na području općine Sveti Filip i Jakov”, kaže predsjednik OO MODES Sveti Filip i Jakov, Dalibor Katuša.

“Općina Sv. Filip i Jakov raspisala je natječaj za prijem 4 djelatnika na period od skoro 2 godine čiji je opis posla bio pomoć starima i nemoćnima na području Općine Sveti Filip i Jakov, a za koje su sredstva osigurana iz fondova EU u iznosu od 918.000 kn. Na sam natječaj javilo se 11 osoba od kojih je 9 osoba bilo na razgovoru za posao. Na razgovoru za posao spominjala se edukacija koja je trebala trajati 4 tjedna. Neposredno nakon natječaja primljene su djelatnice koje su u bliskoj rodbinskoj vezi sa visoko pozicioniranim članovima općinskog HDZ-a. Važno je napomenuti da su sve primljene odmah započele obavljati posao, bez da su poslane na edukaciju koja je spominjana prilikom razgovora za posao.

Možda nas ne bi ni zasmetala toliko sve ovo da se i prije objave natječaja u kuloarima nije govorilo da se zna tko će biti primljen. Žalosno je da se i pored najava čelnika vlasti, kako će se zapošljavati sposobni, a ne podobni, prilikom primanja na posao bilo koje vrste u općini i dalje gleda isključivo članska iskaznica.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...