Nakon dugo vremena pomak Zadra na ljestvici; Karlo Jurjević: “Na dobrom putu ulasku u Drugu HNL”

Nogometaši Zadra u sklopu 22. kola 3. HNL jug na stadionu Stanovi dočekuju Imotski. Nakon pobjeda protiv Zmaja u Blatu i Junaka kod kuće, momčad Vjerana Simunića u lovu je na treći uzastopni trobod, kako bi nastavila uspon ka vrhu. Imoćani, iako u rezultatskoj krizi i na 12. mjestu prvenstvene ljestvice, nisu protivnik za podcjenjivanje.

U ovoj ligi nema protivnika kojega se može shvatiti olako. Svaka utakmica nosi svoje zamke, bilo kod kuće ili u gostima i svakoj treba pristupiti maksimalno ozbiljno pa tako i ovoj. Vjerujem da će tako i biti i da ćemo nastaviti pozitivnu seriju, kaže Karlo Jurjević, vratar Zadra, koji se protiv Junaka istaknuo važnom obranom oči u oči s protivničkim napadačem pri rezultatu 0:0.

I ta situacija potvrđuje ovo što sam rekao u uvodu. Junak nije bio bezazlen protivnik, iako je na kraju ispala uvjerljiva pobjeda 4:1. Odigrali su čvrstu, borbenu utakmicu i nije ih bilo lako slomiti. Uspjeli smo to jer smo ušli s pravim pristupom, agresivno od prve minute i to nam je donijelo povoljan rezultat već na poluvremenu. Protiv Imotskog to moramo podići na još višu razinu, jer osim pobjeda, želimo podizati i razinu naše igre kako se sezona bliži završnici. Oni će sigurno napraviti sve da izvuku pozitivan rezultat, ali mi moramo još jednom pokazati tko je gazda na Stanovima i uzeti tri boda.

U prvom dijelu sezone na stadionu Gospin dolac slavili su Imoćani s minimalnih 1:0.

Po prikazanoj igri i stvorenim prilikama tamo smo zaslužili barem bod, a vratili smo se kući bez ijednoga. No, to je prošlost. Obje momčadi su se dosta izmijenile u odnosu na tu utakmicu i mislim da smo sada napadački mnogo potentniji nego tada. Vjerujem da ćemo to sutra i pokazati.

Nakon duljeg vremena Zadar se u prošlom kolu pomaknuo i na ljestvici, skočivši na četvrto mjesto sa 34 boda, koliko imaju i Primorac Stobreč i Jadran Ploče.

Napokon se dogodilo i to. Iako je tablica posljednje što gledamo u ovoj fazi sezone, lijepo je vidjeti taj pomak i sigurno da je atmosfera u momčadi sada mnogo bolja. Moramo nastaviti pobjeđivati, kako bismo još više učvrstili tu poziciju i približili se vodećima. Čvrsto vjerujem da smo na dobrom putu ka krajnjem cilju, ulasku u Drugu HNL, za kraj će Jurjević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...