Pao prvi dogovor oko Agrokora na “mini Daytonu” u Petrčanima, svi složni oko jedne stvari

Nakon prvog javnog istupa nove izvanredne uprave Agrokora na čelu s Fabrisom Peruškom, jedno od pitanja koje je ostalo otvoreno bilo je i ono koje se tiče graničnog duga dobavljača u iznosu od 160 milijuna eura, a informacije s prvog dana sastanka privremenog Vijeća vjerovnika u Petrčanima govore kako će o tom dogovoru ovisiti i nagodba vjerovnika.

Dakle, jedna tema koja je bila malo izvan fokusa javnosti i nije se činila naročito atraktivnom, sada je postala ključna za sklapanje nagodbe i čitav proces restrukturiranja Agrokora.

Kako se može neslužbeno doznati, za sada su većina dobavljača i financijskih vjerovnika čvrsto ukopani u svojim stajalištima, odnosno dobavljači smatraju da se taj dug treba platiti u cijelosti, pa i s odgodom, dok financijski vjerovnici traže da i taj dug bude podložan djelomičnom otpisu, kao i ostatak starog duga, javlja Jutarnji list.

Nadalje, prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, predstavnici Vijeća vjerovnika su postigli dogovor glede angažiranja zajedničkog tima pravnih i financijskih savjetnika kojeg će plaćati Agrokor.

Podsjetimo, prije otprilike mjesec dana je bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak uvjetovao mogućnost da Agrokor plati savjetnike za Vijeće vjerovnika time da svih pet predstavnika u privremenom Vijeću vjerovnika konsenzualno donesu tu odluku, ali je potom došlo do konflikta između dobavljača i financijskih vjerovnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...