Pred nama je topla i sunčana nedjelja, evo što nam donosi početak tjedna

U središnjim krajevima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i slab vjetar, a ujutro lokalno može biti kratkotrajne magle. Temperatura zraka od -2 do 0 ujutro, te oko 9 stupnjeva poslijepodne. U gorskim će krajevima uz promjenljivu naoblaku također biti djelomice sunčano, a ujutro je mjestimice moguća magla, pogotovo po kotlinama Like, donosi tportal.hr.

Na sjevernom Jadranu sunčanije nego u gorju. Vjetar uglavnom slab, na sjevernom Jadranu većinom umjerena bura, podno Velebita lokalno i jaka.

Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4, uz obalu između 3 i 6, a poslijepodne od 4 do 8, uz obalu između 11 i 14 stupnjeva.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sutra promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice se očekuje malo kiše, većinom na otocima i na otvorenome moru.

Puhat će umjeren, prema otvorenome i jak istočnjak i jugo. Najniža temperatura uglavnom od 2 do 7, a najviša dnevna od 10 do 15. Na južnom Jadranu umjereno do većinom oblačno, mjestimice s kišom, osobito prema kraju dana. Zadar će danas mjeriti maksimalnih 10 stupnjeva.

Vjetar umjeren, prema otvorenome i jak istočni, i jugo. Najniža temperatura od 3 do 8, a najviša dnevna oko 12. U prvoj polovini idućeg tjedna u unutrašnjosti promjenljivo i uglavnom suho. U ponedjeljak je malo veća vjerojatnost kiše na istoku, a potkraj srijede na zapadu.

Vjetar većinom slab, u srijedu će zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak. Temperatura u postupnom porastu, a u početku još može biti slabog jutarnjeg mraza, osobito po kotlinama.

U ponedjeljak će se na sjevernom Jadranu zadržati slično vrijeme, dok će u Dalmaciji biti umjereno do pretežno oblačno uz češću kišu i jugo na južnom dijelu.

U utorak djelomice i pretežno sunčano, a malo kiše još može biti na jugu. Nakon bure zapuhat će sjeverozapadnjak, pa jugozapadnjak, a u srijedu će jačati i okrenuti na jugo.

Prema kraju srijede porast vjerojatnosti za kišu, osobito na sjeveru. Temperatura u blagom porastu, a u srijedu ujutro zamjetno viša.

Glavno obilježje vremena idućih dana bit će postupan porast temperature i odlazak zime. No i dalje neće biti stabilno te se malo kiše u idućim danima očekuje na jugu, a od srijede i drugdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...