Prvaci; Papaline iz Biograda osvojile međunarodni “Postira kup”

Oduvijek je bilo poznato kako iz malih sredina, gradova, općina,  “mista”, dolaze najbolji sportaši. I kada ih pitate kako su oni uspjeli, a drugi nisu, odgovor je uvijek bio “volja, disciplina, poštovanje trenera i skromnost”. Za neke su to samo riječi, a za djecu koja su danas osvojila naslov prvaka na međunarodnom turniru, ove riječi uklesane su u srce. Škola nogometa HNK Primorac Biograd prije tri dana, otputovala je na prestižni međunarodni turnir pod imenom Postira Kup 2018. 

Ova mlada škola, u velikom usponu, pokazala je  još jednom, što zapravo znači voljeti nogomet, učiti djecu, te kako nakon svakog truda, zlato ipak bude u rukama.

Ekipa papalina, u tri dana, odnijela je pobjedu u svih šest odigranih utakmica te time prigrabila titulu prvaka ovog međunarodno priznatog turnira.

Prije svega od srca želim čestitati svojim dečkima na dvjema današnjim odigranim utakmicama, u kojima su, iako još mali, briljirali, ostavivši “srce” na terenu. Presretan sam i preponosan na njih, jer su pokazali timski rad, volju, požrtvovnost i sportski duh koji ih je na kraju i doveo do pobjede. U polufinalu igrali su protiv jakog Talenta, i pobijedili smo razlikom 1:0. Mogao bi reći kako je utakmicama polufinala, bila puno teža, jer je ekipa Talenta bila jako agresivna. U finalu koju smo igrali protiv Brela i poveli smo s uvjerljivih 6:1, te ponijeli titulu prvaka– kazao nam je trener Boško Birkić.

Iako su treneri ove mlade, perspektivne i nadasve hrabre djece,zadovoljni i ponosni njihovim plasmanom, ono što je vrjednije više od osvojenog zlata, jest ponos i sreća na licima Biogradskih papalina.

– Jako mi je drago što sam sudjelovao na ovom turniru i što smo osvojili prvo mjesto. Stekao sam jako puno novih prijatelja, a Brač i Postira ostat će mi u lijepom sjećanju.- rekao nam je Matko Došen

 

Ne mogu vam opisati koliko sam sretan i zadovoljan, pokazali smo da smo odlučni u svim izazovima protiv čak šest ekipa, koje smo pobijedili. Isto tako sretan sam jer sam stekao jako puno prijatelja i upoznao jako puno nogometaša iz drugih klubova,- rekao nam je golman Filip Buča.

 

Da, osvojio sam nagradu prvog strijelca turnira s osvojenih sedam pogodaka. Još uvijek ne mogu vjerovati, pa ću samo reći kako sam beskrajno sretan i hvala mom treneru što nas je sve naučio– rekao nam je Josip Uskok.

 

Veselje djece i osmijesi na licima njihovih roditelja govore više od ičega.  Žar i volja s kojim  djeca igraju  kada ih njihovi najveći navijači, roditelji i treneri bodre, to je ono što u njima budi želju da nastave igrati, razvijati se.

 

– Nogomet nas uči timskom duhu, uči nas da ne možemo sve u životu postići sami i samo za sebe bez ičije pomoći. Uči nas da kad je teško i kad smo loše da samo moramo puno više raditi kako bi se uzdigli i bili najbolji. Nogomet donosi puno poznanstava i nogomet kao nogomet, ako ste pošteni prema njemu, vrati to kroz uspjeh. Upravo se to dogodilo danas, nakon tri dana teških utakmica, sav trud se na kraju isplatio i naše papaline imaju svoje zlato u rukama. U ime svih trenera mogu samo čestitati svoj djeci koja bila na turniru i reći kako smo prezadovoljni i presretni njihovim igrama i postignućem– rekao nam je za kraj trener Kristian Colić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...