U finalu su igrali protiv Brela i poveli s uvjerljivih 6:1

Prvaci; Papaline iz Biograda osvojile međunarodni “Postira kup”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Oduvijek je bilo poznato kako iz malih sredina, gradova, općina,  “mista”, dolaze najbolji sportaši. I kada ih pitate kako su oni uspjeli, a drugi nisu, odgovor je uvijek bio “volja, disciplina, poštovanje trenera i skromnost”. Za neke su to samo riječi, a za djecu koja su danas osvojila naslov prvaka na međunarodnom turniru, ove riječi uklesane su u srce. Škola nogometa HNK Primorac Biograd prije tri dana, otputovala je na prestižni međunarodni turnir pod imenom Postira Kup 2018. 

Ova mlada škola, u velikom usponu, pokazala je  još jednom, što zapravo znači voljeti nogomet, učiti djecu, te kako nakon svakog truda, zlato ipak bude u rukama.

Ekipa papalina, u tri dana, odnijela je pobjedu u svih šest odigranih utakmica te time prigrabila titulu prvaka ovog međunarodno priznatog turnira.

Prije svega od srca želim čestitati svojim dečkima na dvjema današnjim odigranim utakmicama, u kojima su, iako još mali, briljirali, ostavivši “srce” na terenu. Presretan sam i preponosan na njih, jer su pokazali timski rad, volju, požrtvovnost i sportski duh koji ih je na kraju i doveo do pobjede. U polufinalu igrali su protiv jakog Talenta, i pobijedili smo razlikom 1:0. Mogao bi reći kako je utakmicama polufinala, bila puno teža, jer je ekipa Talenta bila jako agresivna. U finalu koju smo igrali protiv Brela i poveli smo s uvjerljivih 6:1, te ponijeli titulu prvaka– kazao nam je trener Boško Birkić.

Iako su treneri ove mlade, perspektivne i nadasve hrabre djece,zadovoljni i ponosni njihovim plasmanom, ono što je vrjednije više od osvojenog zlata, jest ponos i sreća na licima Biogradskih papalina.

– Jako mi je drago što sam sudjelovao na ovom turniru i što smo osvojili prvo mjesto. Stekao sam jako puno novih prijatelja, a Brač i Postira ostat će mi u lijepom sjećanju.- rekao nam je Matko Došen

 

Ne mogu vam opisati koliko sam sretan i zadovoljan, pokazali smo da smo odlučni u svim izazovima protiv čak šest ekipa, koje smo pobijedili. Isto tako sretan sam jer sam stekao jako puno prijatelja i upoznao jako puno nogometaša iz drugih klubova,- rekao nam je golman Filip Buča.

 

Da, osvojio sam nagradu prvog strijelca turnira s osvojenih sedam pogodaka. Još uvijek ne mogu vjerovati, pa ću samo reći kako sam beskrajno sretan i hvala mom treneru što nas je sve naučio– rekao nam je Josip Uskok.

 

Veselje djece i osmijesi na licima njihovih roditelja govore više od ičega.  Žar i volja s kojim  djeca igraju  kada ih njihovi najveći navijači, roditelji i treneri bodre, to je ono što u njima budi želju da nastave igrati, razvijati se.

 

– Nogomet nas uči timskom duhu, uči nas da ne možemo sve u životu postići sami i samo za sebe bez ičije pomoći. Uči nas da kad je teško i kad smo loše da samo moramo puno više raditi kako bi se uzdigli i bili najbolji. Nogomet donosi puno poznanstava i nogomet kao nogomet, ako ste pošteni prema njemu, vrati to kroz uspjeh. Upravo se to dogodilo danas, nakon tri dana teških utakmica, sav trud se na kraju isplatio i naše papaline imaju svoje zlato u rukama. U ime svih trenera mogu samo čestitati svoj djeci koja bila na turniru i reći kako smo prezadovoljni i presretni njihovim igrama i postignućem– rekao nam je za kraj trener Kristian Colić.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar