Trčao za bolesnog sina i po 4. put pobijedio u utrci Škraping

Bilo je ovo trinaesto izdanje Škrapinga. Prijavilo se 1.450 sudionika iz 11 država, ali mnogi zbog najave lošeg vremena nisu došli. Na samom cilju granulo je sunce, a na južnoj strani Pašmana gdje su škrape po kojoj je utrka i dobila ime, puhalo je jako jugo.

Sa širokim osmijehom na licu omiški trkač Ante Pešić Golub prvi je utrčao u cilj u kategoriji Marathon dugoj 45 kilometara. Ovo mu je četvrta pobjeda iz četiri sudjelovanja na Škrapingu na otoku Pašmanu.

– Zapravo sam trčao još negdje pet kilometara jer sam tražio kontrolnu točku i malo zalutao, kaže vidno sretni Pešić.

On ima posebnu priču. Trči u majici na kojoj piše ‘Moje srce ima grešku, ali je moj san savršen’ i pod motom ‘Veliko srce za malo srce’, za svog mlađeg sina Ivana koji je rođen s četiri teške srčane mane, pišu 24sata.

Ovaj skromni domar u školi na ovaj način širi svijest o bolesti od koje boluje njegov sin. Marathon je krenuo iz Banja prema Tkonu u 8 ujutro, dva sata prije starta ostalih kategorija kojima je i start i cilj bio u Tkonu.

Ove godine Škraping ima i četvrtu kategoriju pod nazivom Light, dugu tek šest kilometara. Prvi su kroz cilj upravo u toj kategoriji, na iznenađenje svih, protrčali majka i dvoje djece. Bili su to Mila (39), Tanja (8) i Nikola (6) Ozrentić iz Splita.

Digli smo se jutros u pet sati i mislitli što ćemo, zvali su ružno vrijeme, ali onda smo odlučili – idemo! Potrpali smo se u auto i krenuli, u zadnji čas došli na trajekt iz Biograda u Tkon, kaže Mila čiji je suprug sudjelovao u kategoriji Active od 12 kilometara.

– Bilo mi je malo teško i dosta sam se umorio – kaže nam Nikola dok ga majka oblači u jaknu da se ne prehladi nakon dolaska na cilj. Tanja dobacuje da joj je najteže bilo uspenjati jednu najvišu uzbrdicu.

– Presretni smo što smo došli, predivan je pogled na Kornate, i poticali smo cijelim putem jedni druge da ne posustanemo – kaže Mila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...