Zadrani dižu kredite za dječje rođendane koji izgledaju kao vjenčanja

Iako Zadrani svakodnevno kukaju da nemaju novaca, kako je životni standard pao, a plaće dolaze na kapaljku, ipak kada su dječji rođendani u pitanju, mahom se prave proslave jednake vjenčanjima, uz koje se naravno treba dokazati i pokazati, pa se po potrebi dižu i pozajmice u bankama, odnosno , ponekad i manji krediti.
Cijena najma prostora za dječji rođendan varira od 1000 do 1500 a ponekad i do 2 tisuće kuna, to bi značilo da se daje i cijela plaća za jedan rođendan u trajanju nekoliko sati. Pa tako dječji rođendan ispadne poput vjenčanja! Tu su pozivnice, kolači, torta, ukrasi, lokacije. Neki idu čak tako daleko da djeci koja su došla na rođendan na poklon daju vrećice s bombonima i slično, kao zahvalu i uspomenu!

Jesu li djeca uistinu postala zahtjevnija, ili im sami roditelji nameću trendove, kako bi se moglo pričati po gradu da je baš rođendan vašeg djeteta osvojio “divljenje” mjeseca za potrošeni budžet.

Sendviči, grickalice, kolači i torta te hrpa djece u dnevnom boravku ili kuhinji , nije li to sasvim dovoljno za dječji rođendan? Danas je ta slika znatno drugačija.

Psihologinja Radojka Sućeska Ligutić smatra da megalomanskim proslavama dječjih rođendana roditelji više dokazuju i ostvaruju sebe i svoje neostvarene snove nego li je to samoj djeci zaista neko veliko veselje

-Razlog tomu djelomično je taj što se djeca do 12. godine više ne nalaze sami po dvorištu i parku kako bi se igrali, ili je to veoma rijetko. Postao je običaj da roditelji između sebe dogovaraju susrete djece kod kuće, a onda i ovakve ‘svadbene’ manifestacije, izjavila je Radojka Sućeska Ligutić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...