Cijena kvadratnog metra stana u Zadru popela se na 2008 eura

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako ožujak nije donio značajne promjene na tržištu nekretnina, pa se tako i dalje, bilo da je riječ o cijeni ili potražnji, na samom vrhu nalaze isti gradovi. Najviše cijene stanova i dalje drže gradovi na moru, a pritom prednjače Dubrovnik, Opatija i Split.  Najveća je potražnja i tijekom ožujka ostala za stanovima koji se putem oglasnika Crozilla.com prodaju na području Zagreba, a nakon njih za onima u Splitu, Zadru, Puli i Osijeku.  Potencijalni strani kupci u ožujku su najveći interes pokazali za stanovima koji se prodaju na području Zagreba, Splita, Pule, Vodica i Makarske.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako su prosječne oglašavane cijene stanova tijekom ožujka porasle za oko 2 posto na mjesečnoj, te za 6,6 posto na godišnjoj razini, a tek rijetki gradovi bilježe pad cijena.

Na godišnjoj su razini niže vrijednosti zabilježene tek u Opatiji gdje su cijene pale za 1,7 posto, a prosječna tražena cijena kvadratnog metra stana u tom je gradu iznosila 2928 eura. Na mjesečnoj su razini cijene tamošnjih stanova porasle za 0,7 posto, jednako koliko i u Puli u kojoj se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1506 eura. Mjesečni je pad tijekom ožujka, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježen tek u Varaždinu u kojem su se cijene stanova spustile za 0,6 posto i iznosile 1105 eura po „kvadratu“, te u Umagu koji bilježi pad od 0,5 posto i cijenu kvadratnoga metra od 2007 eura.

Najveći godišnji porast zabilježen je u Splitu gdje iznosi 19,1 posto, a cijena kvadratnoga metra popela se na 2691 euro – što je 1,6 posto više no mjesec ranije. Osjetan je godišnji porast zabilježen i u Dubrovniku gdje su cijene stanova oglašavanih na Crozilla.com porasle za oko 17 posto. Ne treba posebno naglašavati kako su najviše cijene i tijekom ožujka zabilježene upravo na području Dubrovnika u kojem su stanovi u prosjeku oglašavani po 4301 euro po „kvadratu“.

U Zadru je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijena kvadratnog metra stana na mjesečnoj razini porasla za 3,6 posto i popela se na 2008 eura. Šibenik, pak, bilježi mjesečni porast od 4,8 posto, pa se za kvadratni metar tamošnjih stanova u prosjeku tražilo 1654 eura.

Mjesečni porast cijena stanova od 0,3 posto zabilježen je u Poreču gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1805 eura, te u Rijeci u kojoj je prosječna tražena cijena kvadratnoga metra stana iznosila 1418 eura. U prosjeku tek euro jeftiniji od riječkih bili su stanovi u Senju, a u odnosu na veljaču bilježe 0,4 posto više vrijednosti, ali i značajan godišnji porast od 15,1 posto.

Najniže cijene stanova zabilježene su u kontinentalnom području zemlje, a među jeftinijim se gradovima našao Bjelovar koji bilježi blagi porast cijena od tek 0,1 posto, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo tek 786 eura.

U Slavonskome Brodu cijene stanova su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, porasle za 3,4 posto i popele se na 892 eura po „kvadratu“. Osijek bilježi porast od 0,4 posto, pa se za tamošnji kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 964 eura.

Cijene stanova u Zagrebu tijekom ožujka su na mjesečnoj razini porasle za 0,6 posto, odnosno za 7,7 posto na godišnjoj razini, a prosječna tražena cijena kvadratnog metra popela se na 1791 euro.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...