novac iz eu fondova

Država će zaposliti 3000 pripravnika, doznajte u kojim službama

Arhiva AZD/Ilustracija

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je na sjednici Vlade u četvrtak da je cilj mjere ne graditi administraciju, nego zapošljavati pripravnike koji im trebaju za sektore zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja.

“3000 ljudi planira se zaposliti u javnim službama na pripravništvu, a sredstva su osigurana od EU fondova”, rekao je ministar, donosi dnevnik.hr.

Za potpore za prvo zapošljavanje osigurano je 829,3 milijuna kuna u državnom proračunu te 385,5 milijuna kuna iz EU fondova, ali za period od 2018. do 2020. godine, i to za javni, ali i realni sektor. Očekuje se da će planom biti obuhvaćeno 30.430 osoba, a 10 posto od toga moglo bi u naredne tri godine pronaći i stalni posao u javnim službama; 920 ove godine, a po tisuću u naredne dvije.

Ministar se pohvalio i rekordnim rastom zapošljavanja.

“Prošle godine imali smo rast zaposlenosti od 3,8 posto, što je treći najveći rast u EU-u. Stopa nezaposlenosti rapidno pada, sada je malo više od 166.000 nezaposlenih, a očekujemo da će do ljeta taj broj pasti ispod 150.000”, istaknuo je ministar Pavić.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar