Država će zaposliti 3000 pripravnika, doznajte u kojim službama

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je na sjednici Vlade u četvrtak da je cilj mjere ne graditi administraciju, nego zapošljavati pripravnike koji im trebaju za sektore zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja.

“3000 ljudi planira se zaposliti u javnim službama na pripravništvu, a sredstva su osigurana od EU fondova”, rekao je ministar, donosi dnevnik.hr.

Za potpore za prvo zapošljavanje osigurano je 829,3 milijuna kuna u državnom proračunu te 385,5 milijuna kuna iz EU fondova, ali za period od 2018. do 2020. godine, i to za javni, ali i realni sektor. Očekuje se da će planom biti obuhvaćeno 30.430 osoba, a 10 posto od toga moglo bi u naredne tri godine pronaći i stalni posao u javnim službama; 920 ove godine, a po tisuću u naredne dvije.

Ministar se pohvalio i rekordnim rastom zapošljavanja.

“Prošle godine imali smo rast zaposlenosti od 3,8 posto, što je treći najveći rast u EU-u. Stopa nezaposlenosti rapidno pada, sada je malo više od 166.000 nezaposlenih, a očekujemo da će do ljeta taj broj pasti ispod 150.000”, istaknuo je ministar Pavić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...