Vesna Sabolić je pohvalila suradnju s HDZ-om

Kalmeta: “Interes nam je da Reformisti jačaju”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Na izvještajno-tematskoj i izbornoj skupštini Narodne stranke Reformisti na još jedan mandat izabrana je Vesna Sabolić, a na sjednici su bili i predstavnici stranke predvođeni predsjednikom Radimirom Čačićem te koalicijski partneri koje je predvodio Božidar Kalmeta, predsjednik županijske organizacije HDZ-a.

Vesna Sabolić je pohvalila suradnju s HDZ-om rekavši kako koalicija počiva na projektima, a požalila se i kako  predstavnici županijskih organizacija s otoka nisu mogli doći zbog nedostatka večernjih trajektnih linija napomenuvši kako se na tom polju treba nešto popraviti.

Božidar Kalmeta rekao je kako su Reformisti svojim idejama i pozicijom u političkom spektru donijeli novu vrijednost te je koalicija rezultirala dobrim rezultatom.

Interes nam je da Reformisti jačaju, jer na vas računamo u dužem vremenskom razdoblju i u tom smislu ćemo prepoznati vaše poteze koji možda nama neće biti mili, ali morate imati identite kako bi i u sljedećim izborima mogli ići u izborne pobjede, kazao je Kalmeta dodajući kako je s Radimirom Čačićem imao odličnu suradnju i kada je bio gradonačelnik iz opozicije, a Čačić ministar u Račanovoj vladi.

Radimir Čačić, rekao je da je moto Reformista”politika je mjerljiva disciplina”.

Svi koji pričaju drukčije lažu, jer nisu u stanju to postići. U politici čak 90 posto ljudi sa svojim rezultatima, pameću i sposobnosti na tržištu ne bi postojali. Malo je onih koji imaju vlastitu težinu, koji svojim djelovanjem u skupinama u kojima djeluju doprinose, a ne parazitiraju, kazao je Čačić.

Rekao je i da se politička scena polako civilizira te da nije dobro da smo u stanju labilne ravnoteže.

Imamo relativno funkcionirajući Vladu bez stvarnih poteza, nažalost i potpuno nefunkcionirajuću lijevu oporbu koja nema svoju glavu. U okviru tih zadatosti imamo rast anarhije, destrukcije, primitivizma i neznanja koji nisu samo karakteristika Živog zida, nego i Mosta. Pogledajte te nastupe, ne sve, neke. I zato može prigovarat tko što hoće, za interes i budućnost zemlje je dobro stvarati tkiva projektno, konstruktivno, ozbiljno i odgovornih stranaka i ljudi. Potpuno je jasno da bi HDZ vladao ovdje i bez nas, ali radi se o poruci koja nije svugdje prisutna. Centar treba imati poruku da smo spremni graditi, a ne prodavati demagogiju, kazao je Čačić dodajući da je Reformistima baza sjever, ali poruka i razmišljanje su nacionalni.

Na skupštini su bili i regionalni predsjednik Reformista Nikola Ljuban te predsjednik zagrebačke organizacije Tihomir Novotni. Osim članova stranke uz koalicijske partnere predvođene Božidarom Kalmetom Reformiste su podržali i Joso Nekić, predsjednik gradske organizacije i pročelnik gradskog odjela za školstvo, dogradonačelnik Ante Babić te pročelnik odjela za EU fondove Šime Erlić.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar