Ministar Butković stiže na potpisivanje ugovora za izgradnju trajektne luke Tkon

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak, 16. travnja sa suradnicima će boraviti u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Tom će prilikom, u Tkonu na otoku Pašmanu, ministar Oleg Butković s ravnateljem Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislavom Petricom i ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar Davorom Škibolom, potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trajektne luke Tkon. Riječ je o prvom projektu Županijske lučke uprave koji će se financirati bespovratnim sredstvima EU u iznosu od 32.591.045,60 kuna, a kojim je predviđena izgradnja gata s dva veza, ukrcajno-iskrcajnog prostora, platoa pristaništa, podmorskog propusta te platoa ukrcajnog čekališta i parkirališta.

Nakon potpisa Ugovora za Tkon, ministar Oleg Butković će sa ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar potpisati i četiri sporazuma, a kojim će se dodijeliti ukupno 8 milijuna kuna za projekte sanacije glavnog gata i operativne obale u luci Turanj, sanacije dijela obale u luci Mandre te rekonstrukciju obalnog zida luke Petrčane (I. i III. faza).

Nakon potpisa ugovora u Tkonu ministar će radni posjet Zadarskoj županiji nastaviti obilaskom rive u Petrčanima u 15 sati te radnim sastankom u Općini Privlaka u 16.30 sati. Uz ministra Olega Butkovića i njegove suradnike, na potpisu ugovora i tijekom obilazaka, sudjelovat će i predstavnici Zadarske županije te zadarskih gradova i općina.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...