Prevencija nasilja u mladenačkim vezama i zaštita mentalnog zdravlja mladih na „Danima dobrih veza“

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnoti – CINAZ i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru organiziraju već treću godinu zaredom manifestaciju „Dani dobrih veza“ u osnovnim i srednjim školama grada Zadra i Zadarske županije. Cilj manifestacije je potaknuti nenasilno rješavanja sukoba i razvijanje asertivnosti u komunikaciji, prevencija nasilja u mladenačkim vezama i zaštita mentalnog zdravlja mladih.

Cikluse radionica izvode studenti sa Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc.dr. Marine Nekić:

Radionica „Kako biti odrasla osoba u ljubavnoj vezi?“

Radionica „Jesam li u toksičnoj vezi?“

„Kako se zauzeti za sebe u bliskim odnosima?“

Radionica „Kako biti svoj majstor/terapeut?“                    

Kroz mjesec travanj i svibanj provest će se sveukupno 20 radionica u Gimnaziji Franje Petrića, Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, Osnovnoj školi sv. Filip i Jakov i Osnovnoj školi Šime Budinić.

Radionice se provode kroz projekt „Info centar za mlade“ udruge CINAZ uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku, projekt “Prevencija suvremenih ovisnosti i nasilja među djecom i mladima“ uz podršku Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra te kroz projekt „Izvannastavni i izvanškoski program“ Udruge CINAZ uz podršku Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...