Stipi plasman karijere; Miočić 3. P4P borac UFC-a

UFC je u utorak objavio svoje nove rang ljestvice, za koje smo mnogo puta već ustvrdili da i nemaju previše smisla. I ovaj put se to pokazalo kao takvo jer su neki pomaci na ljestvici potpuno besmisleni ili smisleni samo onima koji su ih zamislili i proveli (navodno ih izrađuje tajna skupina novinara za koje nitko ne zna tko su).

No, dobra vijest za nas je napredak Stipe Miočića koji je sada 3. najbolji borac svijeta prema P4P ljestvici (neovisno o težinskoj kategoriji). To je njegov najbolji plasman do sada. 3. poziciju dijeli s Conorom McGregorom, koji je unatoč neaktivnosti i recentnim sramotnim događanjima izvan kaveza (napad na UFC borce u Brooklynu) skočio za jedno mjesto. Miočićev protivnik na UFC-u 226, Daniel Cormier je pao za jednu poziciju i sada je 5, piše Fight Site.

Nije pretjerano jasan niti pad Khabiba Nurmagomedova, koji je sada 9. na P4P ljestvici. Prvo mjesto i dalje drži UFC prvak u muhi Demetrious Johnson, dok je drugi također neaktivni (baš kao i McGregor) Georges St. Pierre.

Spomenimo i to da je Kevin Lee pobjedom protiv Edsona Barboze na Fight Night priredbi proteklog vikenda očekivano preskočio Brazilca. On je sada 5. u lakoj kategoriji dok je Barboza na 6. poziciji.

Nakon kontroverznog izbacivanja iz organizacije Leslie Smith je maknuta iz poretka rang ljestvice bantam kategorije što je proizvelo dosta malih promjena u plasmanu ostalih borkinja.

POUND-FOR-POUND

1 Demetrious Johnson
2 Georges St-Pierre
3 Stipe Miočić+1
3 Conor McGregor +1
5 Daniel Cormier-1
6 Max Holloway
7 TJ Dillashaw
8 Tyron Woodley
9 Khabib Nurmagomedov -1
10 Cris Cyborg
11 Tony Ferguson
12 Amanda Nunes
13 Robert Whittaker
14 Cody Garbrandt
15 Rose Namajunas

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...