ZADRA NOVA pomaže vrtićima da EU sredstvima unaprijede rad

Kvalitetnija usluga i produljenje radnog vremena dječjih vrtića bile su glavna tema sastanka održanog u prostorijama Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE u utorak, 17. travnja. Djelatnici ZADRE NOVE zainteresiranim ravnateljicama i osnivačicama dječjih vrtića iz cijele Zadarske županije predstavili su otvoreni poziv ”Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”.

Sastanku su nazočile predstavnice 14 dječjih vrtića s područja Zadarske županije, od otoka, preko gradova do zaleđa. Sve su one iskazale potrebu i namjeru javljanja na ovaj poziv.Uvodno ih je pozdravila Sanja Peričić, ravnateljica ZADRE NOVE.

Odmah po objavi poziva ZADRA NOVA je prepoznala važnost ovog projekta usmjerenog ka usklađivanju poslovnog života roditelja i radnog vremena dječjih vrtića. Stoga smo kontaktirali 54 dječja vrtića iz cijele županije i skrenuli im pažnju na ovaj otvoreni poziv koji im omogućava da bespovratnim sredstvima EU-a ponude bolju uslugu djeci i njihovim roditeljima.“ – kazala je ravnateljica, poručivši kako će ZADRA NOVA pružiti podršku u pripremi projektne prijave.

Bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda kroz ovaj natječaj financirat će se projekti koji će doprinijeti usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji te je moguće sufinancirati troškove proizišle iz produljenja radnog vremena dječjih vrtić, te uvođenje popodnevnog ili smjenskog rada.

Naglašeno je kako će se financirati projekti koji će poticati inovativan pristup u osiguranju produljenog radnog vremena novim načinima kombiniranja produljenog boravka, poslijepodnevnog i/ili smjenskog rada s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Na nacionalnoj razini, dječjim vrtićima je dostupno 300 milijuna kuna. Uz dječje vrtiće, prijavitelji i projektni partneri mogu biti i jedinice lokalne samouprave. Intenzitet potpore po pojedinom projektu iznosit će do 100% prihvatljivih troškova, odnosno sudionici nisu dužni osigurati vlastito sufinanciranje.  Najniži iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu je 500.000,00  kuna, dok je najviši iznos bespovratnih sredstava 15.000.000,00 kuna.

Budući da je sredstvima ovog poziva moguće financirati plaće djelatnika i njihovu edukaciju te oblikovanje i uvođenje novih posebnih i alternativnih programa za djecu, dječji vrtići su pokazali velik interes za prijavu, te su pozdravili i angažman ZADRE NOVE u informiranju o mogućnostima koje im se nude, te pomoći koju će im pružiti pri oblikovanju i pisanju projektne prijave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...