Svjetski pokret Let’s do it World je do sada okupio 112 zemalja i preko 11 milijuna volontera

“Zelena čistka” za stari sjaj Parka prirode Vransko jezero

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Park prirode Vransko jezero i ove godine u akciji “Zelena čistka” koja će se na području Parka prirode Vransko jezero održati u subotu, 23. travnja s početkom u 09:00 sati. Akciju čišćenja započinje i završava u Dragama, kod Debelog briga (početak Modrava). Za sve će sudionike biti osigurani hrana i piće.

U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2016 u Hrvatskoj se po peti put provodi akcija „Zelena čistka“, koja će 23. travnja 2016., okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Svjetski pokret Let’s do it World je do sada okupio 112 zemalja i preko 11 milijuna volontera!

Divljim odlagalištima nazivamo neuređene prostore koji nisu predviđeni za odlaganje otpada, a formiraju ih najčešće neuki građani. Na područjima na kojima se nekontrolirano odlaže otpad i na kojima se isti duže zadržava može doći do onečišćenja tla, podzemnih i površinskih voda te mora, ali i požara koji su česta pojava. Većina divljih odlagališta otpada sadrži otpad iz domaćinstava, ali i velike količine građevinskog, čak i opasnog otpada.

Naš cilj je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podignuti ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš briga i za našu djecu jer smo ga mi ustvari samo posudili od njih na određeno vrijeme. Zato humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do prirode i naše djece i vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero.

Kako nam možete pomoći u ovoj akciji?

• Prijavite se na akciju i olakšajte nam organizaciju čišćenja
• U subotu, 23. travnja dođite u Park prirode Vransko jezero
• U 09:00 sati nalazimo se kod Petrola u Pakoštanima (sudionici iz Draga mogu samostalno do lokacije)
• Sa sobom ponesite malo dobre volje i radne rukavice
• Odjenite se prikladno za boravak u prirodi
• Pomozite nam očistiti smeće u PP Vransko jezero na području Draga
• Svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 22. travnja

Lokalni koordinator zelene čistke je JU PP Vransko jezero. Sudjelovanje u akciji je na volonterskoj osnovi i na osobnu odgovornost svakog pojedinog volontera. Organiziramo prijevoz do lokacije u slučaju pojedinačnih potreba.

U koliko se želite prijaviti za akciju „Zelena čistka“ ili imate upit možete nam se javiti na e-mail: [email protected] ili na broj telefona 023/383-181. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar