“Zelena čistka” za stari sjaj Parka prirode Vransko jezero

Park prirode Vransko jezero i ove godine u akciji “Zelena čistka” koja će se na području Parka prirode Vransko jezero održati u subotu, 23. travnja s početkom u 09:00 sati. Akciju čišćenja započinje i završava u Dragama, kod Debelog briga (početak Modrava). Za sve će sudionike biti osigurani hrana i piće.

U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2016 u Hrvatskoj se po peti put provodi akcija „Zelena čistka“, koja će 23. travnja 2016., okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Svjetski pokret Let’s do it World je do sada okupio 112 zemalja i preko 11 milijuna volontera!

Divljim odlagalištima nazivamo neuređene prostore koji nisu predviđeni za odlaganje otpada, a formiraju ih najčešće neuki građani. Na područjima na kojima se nekontrolirano odlaže otpad i na kojima se isti duže zadržava može doći do onečišćenja tla, podzemnih i površinskih voda te mora, ali i požara koji su česta pojava. Većina divljih odlagališta otpada sadrži otpad iz domaćinstava, ali i velike količine građevinskog, čak i opasnog otpada.

Naš cilj je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podignuti ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš briga i za našu djecu jer smo ga mi ustvari samo posudili od njih na određeno vrijeme. Zato humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do prirode i naše djece i vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero.

Kako nam možete pomoći u ovoj akciji?

• Prijavite se na akciju i olakšajte nam organizaciju čišćenja
• U subotu, 23. travnja dođite u Park prirode Vransko jezero
• U 09:00 sati nalazimo se kod Petrola u Pakoštanima (sudionici iz Draga mogu samostalno do lokacije)
• Sa sobom ponesite malo dobre volje i radne rukavice
• Odjenite se prikladno za boravak u prirodi
• Pomozite nam očistiti smeće u PP Vransko jezero na području Draga
• Svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 22. travnja

Lokalni koordinator zelene čistke je JU PP Vransko jezero. Sudjelovanje u akciji je na volonterskoj osnovi i na osobnu odgovornost svakog pojedinog volontera. Organiziramo prijevoz do lokacije u slučaju pojedinačnih potreba.

U koliko se želite prijaviti za akciju „Zelena čistka“ ili imate upit možete nam se javiti na e-mail: [email protected] ili na broj telefona 023/383-181. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...