8.500 trkača u 13 sati startalo World for Run utrku iz Zadra; Olimpijci, rekreativci, osobe u kolicima – svi kao jedan, za jedan cilj!

Prošlo je 13 sati. Vrijeme kada su u isti trenutak na 12 lokacija diljem svijeta olimpijci, profesionalci, rekreativci, osobe u kolicima – svi kao jedan, startali za zajednički cilj – za pronalazak lijeka za ozlijede leđne moždine.

Posebnost posljednjih minuta prije početka utrke označili su taktovi hrvatske Himne, koju je otpjevala naša Zadranka Elena Stella. U isto vrijeme s neba su se spustila četiri padobranca od kojih je jedan nosio veliki hrvatski barjak.

Zadar je domaćin ovog globalnog pokreta već petu godinu za redom, a utrka koja se prvi put održala 2014. godine prilagođena je svim sudionicima bili oni profesionalci, amateri ili sudionici u kolicima.

U 13:30 sati na svim lokacijama u svijetu, pa tako i u Zadru, krenuo je “catch car”. Podsjetimo, za trkače koje “uhvati” ovo vozilo utrka je gotova.

Dodajmo kako je i Grad Zadar imao svoju ekipu pojačanu ministrom financija Zdravkom Marićem.

Vrijeme prije utrke i nabrijavanje za početak, možete pogledati u našem videu…

A u drugom videu možete pogledati sam start utrke…


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...