2. kolovoza

Baletni ansambl Carskog Ruskog Baleta na Forumu će izvesti svjetske spektakle Carmen i Bolero

Arhiva AZD/Ilustracija

Čast nam je najaviti nastup jedan od najvećih i najpoznatijih baletnih ansambala na svijetu, Baletnog Ansambla Carskog Ruskog Baleta iz Moskve dana 2. kolovoza 2018. godine u Zadru.

U organizaciji tvrtke Histria Festival i suradnji s Turističkom Zajednicom grada Zadra te pod pokroviteljstvom Grada Zadra, na veličanstvenoj otvorenoj pozornici Foruma baletni ansambl Carskog Ruskog Baleta izvest će svjetske baletne spektakle CARMEN i BOLERO, koji su prava poslastica za ljubitelje vrhunskog kulturnog doživljaja.

Pozivamo vas da budete dio čarobne ljetne večeri 2. kolovoza 2018. godine na Forumu u Zadru, na baletnom spektaklu pod zvijezdama koji će vas ostaviti bez daha.

Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial Russian Ballet) osnovali su 1994. godine Gediminas Taranda, solist „Boljšoj Teatra“ i dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i koreografiju te Nikolaj Ankošin, solist baletne grupe Igor Mišejev Folk Dance. Ansambl je osnovan na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta i simbolom Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije u Moskvi, Sankt Peterburgu i Permu.

Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uratcima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogat repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Plesni ansambl Carskog ruskog baleta član je ugledne institucije Europski kulturni centar u Moskvi, koja djeluje pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a Gediminas Taranda je ujedno i jedan od osnivača  Centra.

Cijene ulaznica je već od 150 Kuna uz poseban popust od 20% za sve kupljene ulaznice od 15. do 31. svibnja.

Ulaznice se mogu kupiti preko on-line sustava www.ticketshop.hr te na prodajnim mjestima u kiosku Tisak Zadar u Širokoj ulici (Kalelarga) te u prodavaonici Tisak Media Supernova.

Djeca do 6 godina ne plaćaju ulaznicu. Umirovljenici, studenti, učenici te branitelji imaju popust od 30%.

Web stranica Carskog ruskog baleta: www.ballet-imperial.ru

Ostavi komentar koristeći Facebook