Glasovac: “Jasno je da je odgovornost na Plenkoviću, bez obzira što je on žrtvovao pijuna, ili ako hoćete kraljicu, da bi spasio sebe”

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac kazala je da je Plenković smjenom potpredsjednice i ministrice gospodarstva Martine Dalić “žrtvovao kraljicu” da bi spasio sebe.

“Potpuno je jasno da je odgovornost na premijeru Plenkoviću, bez obzira što je on na neki način žrtvovao pijuna, ili ako hoćete kraljicu, da bi spasio sebe, odnosno kralja. Nije baš točno ono što je tvrdio cijelo vrijeme da nije znao što se događa. Sve što se događalo, događalo se pod njime na čelu Vlade”, kazala je Glasovac za RTL te dodala kako je nebitno tko će naslijediti Martinu Dalić na mjestu ministrice gospodarstva.

“Ovakve stvari bacaju sjenu na vjerodostojnost Vlade”, kazala je Glasovac i dodala kako smatra da postoje još neke stvari koje bi mogle izaći u javnost, a vezane su uz aferu mailova ministrice Dalić. Potvrdila je da će SDP sutra imati redovitu sjednicu kluba zastupnika u Saboru na kojima će “dogovoriti sve daljnje radnje i akcije”.

“Sigurno je da ćemo tražiti odgovornost premijera Plenkovića”, kazala je Glasovac te dodala da Vlada nema razloga za brigu dok imaju većinu u Saboru. “Ne slažem se da je smjenom Martine Dalić proces dekontaminiran”, rekla je Glasovac te dodala da je Vlada izgubila na vjerodostojnosti.

“Ostavkom Martine Dalić, bilo da je to njen svojevoljan čin ili je bila isprovocirana i tražena od premijera, zapravo su priznali da ono što su radili nije u redu i da nose dio krivice za to”, kazala je Glasovac.

Najavila je da će SDP-ovci sutra na Klubu raspravljati o traženju osnivanja istražnog povjerenstva, a vjerojatno će, po njezinim riječima, tražiti i 30 potpisa zastupnika za opoziv premijera.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...