društvene mreže

Instagram će vam uskoro otkriti jeste li ovisni o njemu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Instagram će uskoro posjećivati oko milijarde korisnika mjesečno, a sve veći broj ljudi na njemu provodi zabrinjavajuće veliku količinu vremena.

Instagram kreće stopama Googlea koji nedavno u prvi plan doveo alate koji korisnicima smartfona pomažu da manje vremena provode uz svoje uređaje. Poznata društvena mreža svakog bi vam tjedna mogla isporučiti izvješće o tome koliko vremena provodite švrljajući među lijepim slikama, piše tportal.hr.

U Instagramu se, naime, nalazi kod za ‘korisničke uvide’ koji instagramerima daje uvid u provedeno vrijeme unutar aplikacije. Prema izvješću TechCruncha, trenutno je nejasno kako je aplikacija sakupljene podatke pokazivati, odnosno hoćemo li gledati dnevnu, tjednu ili mjesečnu statistiku.

Povjerenje i korisničko iskustvo
Ovo je možda i dugoročni plan Facebooka koji sakupljene podatke o korisnicima želi iskoristiti kako bi im postupno ulio povjerenje. Nakon što korisnici njihovih mreža dobiju duboki uvid u svoje tehnološke navike, moći će ih bolje kontrolirati, poboljšati kvalitetu svojeg života te u istom trenu položiti više povjerenja u kompaniju koja im je te podatke dostavila.

Instagramov novi alat za menadžment slobodnog vremena također bi roditeljima mogao pomoći dobiti bolju ideju o tome koliko puno vremena djeca u njihovom odsustvu provode na Instagramu.

Kada stiže?

Naravno, kao i kod svih testnih značajki, postoji šansa da ovaj uvid u korisničko iskustvo vjerojatno nikad nećemo niti vidjeti, no s obzirom da je već ugrađen i s obzirom da je vrlo in brinuti se o boljitku svojih korisnika, postoji realna šansa da ćemo ga uskoro vidjeti.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar