Josipa Pavičić: “Plakala sam na predstavi koja govori o mojoj borbi s bolešću”

Kako bih mogla takvu predstavu gledati bez suza? Ni na probi se nisam mogla obuzdati i plakala sam, rekla je Josipa Pavičić (39). Prema romanu novinarke i TV voditeljice ‘Šest milimetara’, ZKM je uprizorio monodramu istog naslova u kojoj Josipine strahove i boli publici dočarava Daria Lorenci (42). Pavičić je svoje iskustvo ispričala u knjizi sa željom da u ljudima osvijesti koliko je važno brinuti o zdravlju te voljeti sebe, pišu 24sata.

– Tema je bolna, teška, ali govori i o tome kako nije svako zlo za zlo. Nema života koji ne boli i iz tih iskustava se puno toga može naučiti – smatra spisateljica. Roman je pisala tri godine i ne skriva da je tastatura bila puna njezinih suza.

Objavila ga je lani, a nepunih godinu dana od tada njezina priča dogurala je do kazališnih dasaka. ‘Šest milimetara’ je svojevrsni dnevnik bolesti koji je započela pisati nakon što je saznala za dijagnozu. Rado govori o vlastitom iskustvu i o tome što joj je pomoglo da se nosi sa zloćudnom bolesti. Prošla je operaciju uklanjanja zahvaćenih limfnih čvorova i dvostruku mastektomiju s rekonstrukcijom dojki.

Teške trenutke prebrodila Josipa je prebrodila sama.

– Nikome nisam govorila ništa. Trebala mi je tišina. Odmaknula sam se od svega i svako malo povukla na svoje mjesto na Jelenovcu, gdje sam mogla biti sama sa sobom – rekla je Josipa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...