Na Smiljevcu se djeca već danima igraju po cesti jer je vrtićko igralište – zaključano!

Minimalno posljednjih četiri godine, dječje igralište kojim se koriste stanari zgrade u ulici Ivana Lucića, u kojoj je i igrom slučaja smješten i objekt “Smiljevac” gradskih vrtića “Sunce”, nije bilo zaključano i time onemogućeno za korištenje djeci za vrijeme trajanja radnog vremena vrtića, ali i nakon njega.

Posljednjih dana tomu nije tako, pa je ulaz u igralište u dvorištu spomenute zgrade – zaključano lokotom.

Nama je rečeno da se igralište otkako je renovirano zaključava kako se ne bi moglo koristiti izvan radnog vremena vrtića i to je sve što znam i što vam mogu reći, kazala nam je na naš upit jedna od teta ovog gradskog vrtića.

Jesu li odgovorni uopće razmislili o svojim potezima i njihovim posljedicama, uskrativši tako svim uzrastima spomenutog kvarta mjesto za rekreaciju i druženje, te stvorivši zatvoreni sustav kojeg sada djeca na uštrb vlastite sigurnosti koriste preskačući dvometarsku željeznu ogradu s kudikamo oštrim bridovima, upitali smo samu upravu vrtića.

Igralište se uvijek zaključavalo, no posljednjih godina je došlo do devastacije i samog igrališta pa i samih sprava, pa je odlučeno da se nakon renovacije igralište zaključava, govori nam Ana Dunatov, ravnateljica vrtića Sunce.

Nakon što smo ju upoznali s činjenicom kako igralište nije zaključavano nikako barem posljednje 4 godine, te kako se istim u popodnevnim satima koriste svi uzrasti djece, od vrtićke, školske pa i one nešto starije, objasnila nam je dodatno situaciju.

To što se igralište nije zaključavalo posljednjih godina propust je kojeg ne mogu komentirati, no svakako moram naglasiti da je igralište u svakom trenutku dostupno i vrtićkoj i djeci okolnih zgrada, samo trebaju zatražiti ključ od predstavnika stanara, dodala je Dunatov.

Vjerujemo kako će roditelji pa i sama djeca zatražiti ključ u popodnevnim satima, imajući tako pristup jedinom uređenom dječjem igralištu u kvartu, izbjegavajući potrebu igranja na prometnicama koje su ionako na lošem glasu, posebice ona s prednje strane zgrade Ivana Lucića u kojoj se vrtić nalazi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...