Naglić nakon poraza: “Želja je bila velika, ali ovakve utakmice rješavaju igrači koji imaju pedigre”

Košarkaši Zadra nisu se uspjeli plasirati u finale doigravanja HT Premijer lige. U odlučujućoj, trećoj utakmici polufinala Cibona je pred 6500 bučnih navijača na Višnjiku slavila rezultatom 96-88.

Najefikasniji kod Zadra bio je Gray sa 18 ubačaja. Ivanov je dodao 16 poena, a Krajina i Brzoja po 14. Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Tomas s čak 32 koša i Žorić sa 27.

Finalna serija Cedevite i Cibone počinje u četvrtak, 24. svibnja u 18 sati.

Aramis Naglić, trener Zadra:

– Cibona je imala ekstra kvalitetu u Tomasu i Žoriću. Znam da je želja kod svih nas i navijača da uđemo u finale bila velika, međutim ovakve utakmice rješavaju igrači koji imaju pedigre. Oni su i danas pred ovom sjajnom publikom pokazali svoju klasu.

Ante Nazor, trener Cibone.

– Čestitao bih svojim momcima na ulasku u finale. Bilo je bitno kontrolirati skok. Imali smo deset uhvaćenih lopti više nego Zadar što je bilo presudno da okrenemo utakmicu u našu korist. Apostrofirali smo timsku igru, tražili kolektivni ritam šuta i išli na ekstra pas što je funkcioniralo možda i najbolje cijele sezone. Budimo iskreni, sve tri utakmice su obje momčadi odigrale bez obrana. Bilo je jasno da će onaj tko prvi zaigra kvalitetno u defenzivi – slaviti. Čestitao bih i protivniku na odličnoj sezoni kao i zadarskoj publici. Bio je užitak igrati u ovakvoj atmosferi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...