U NK Zadar došao je ’93.; Svetko Ćustić: “Ponosim se što Luka i danas prati i pomaže svoj Zadar”

“Ovo je nevjerojatno. Ne znam hoće li itko ikada ponoviti ovo u budućnosti. Obraniti naslov prvaka Europe bilo je čudesno ostvarenje, ali osvojit ga triput zaredom je zaista povijesno. Dan prije utakmice gledali smo film o slavnim košarkaškim momčadima, Bullsima, Lakersima, Celticsima, koji su osvajali naslove NBA prvaka više puta zaredom pa su ih nazivali dinastijama. Mislim da se sada i nas s pravom može nazvati nogometnom dinastijom.”

Luka Modrić u svojoj je izjavi nakon finala Lige prvaka u Kijevu možda najbolje opisao što su to Real Madrid i on postigli. Pobjedom protiv Liverpoola 3:1, Kraljevski klub osvojio je treći uzastopni naslov prvaka Europe, a ukupno 13. U toj rekordnoj brojci zadarski nogometaš sudjelovao je čak četiri puta i to prvi put 2014. pa redom 2016., 2017. i 2018. Nikada prije nikome to nije uspjelo.

– Teško je pronaći riječi da se to opiše. Možda nekome izgleda da je lako to postići, ali vjerujte mi da iza ovoga stoji jako, jako puno teškog rada. Svaka titula je posebna, teško ih je usporediti. Presretni smo – kazao je Luka.

Modrić je ponikao u Školi nogometa NK Zadar, gdje je počeo trenirati 1993. godine i zadržao se sve do 2000. Nije bilo lako odrastati u tim teškim ratnim vremenima, ali Lukin karakter i upornost bili su tako snažni da je premostio sve prepreke. I uz kvalitetan rad u našoj nogometnoj školi stekao je bazu, koju je kasnije nadograđivao do najviše svjetske razine. A ono što mu posebno služi na čast je što ni sada, kada je na vrhu, nije zaboravio odakle je krenuo – iz Nogometnog kluba Zadar.

– Što reći nego da smo preponosni na našeg Luku. Ovo što je postigao sa svojim klubom je doista nevjerojatno i mislim da mnogi nisu ni svjesni kakav je to pothvat. Svaki put kada ga gledam na toj najvećoj svjetskoj pozornosti, sjetim se vremena kada je kao dijete trenirao u našoj školi nogometa. A ono što me čini još više sretnim i ponosnim je što Luka i danas prati i pomaže svoj Zadar i to samo pokazuje o kakvom se čovjeku radi – kazao je Svetko Ćustić, direktor NK Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...