izrečene završne riječi

Ubio roditelje hicem u potiljak; Presuda Šunjergi u četvrtak

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Presuda Tinu Šunjergi, mladiću koji je prije godinu dana u okolici Vodica ubio svoje roditelje, bit će izrečena u četvrtak 17. svibnja u 12 sati. Na Županijskom sudu u Zadru danas su izrečene završne riječi:

– Nije to bio obilan dokazni postupak, svi dokazi izneseni su u raspravi. Ne mogu pobliže reći kakva će biti kazna. U vrijeme izvršenja djela Šunjerga je bio mlađi punoljetnik, ali njemu se sudi po redovnom postupku. Kakva će biti odluka, to ćemo vidjeti u trenutku presude, rekao je glasnogovornik zadarskog Županijskog suda Hrvoje Visković, pišu 24sata.

Šunjergu terete da je 25. ožujka 2017. oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) kad je sjela za upravljač automobila.

Potom je oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i oca Marina (45) pucnjem u potiljak s udaljenosti od 30 centimetara. Koristio je očev pištolj Crvena zastava koji je prethodno ukrao iz sefa. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjerga je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

Tužiteljstvo smatra da je ubojstvo roditelja pomno isplanirao te da im se htio osvetiti zbog toga jer su mu godinama prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih droga.

Ostavi komentar koristeći Facebook