Upoznajte ekipu koja će od sutra stvarati najbolju zadarsku napolitansku pizzu u O’Hari Zadar

U Zadru je, kako nam kaže vlasnik zadarske pizzerije O’Hara, Ivan Jurjević, puno pizzerija, no sve one su identične po jednoj stvari – nude pizzu kao dio ponude. Njegova vizija kada se odlučio otkupiti franšizu O’Hara, koja je već ranije zavladala Zagrebom i Rijekom, bila je nešto sasvim drugačija.

Svim pizzerijama u gradu pizza je samo dio menija, nama je pizza core business. Mi se želimo baviti pizzom od njenog nastanka, čak i puno ranije od toga od same nabave koja se jednom tjedno radi isključivo od provjerenih dobavljača iz Italije, pa preko pripreme tijesta koje mora odstajati od 12 do 24 sata, pa sve do posluživanja pizze nakon što se šezdesetak sekundi na temperaturi od 470 Celzijevih stupnjeva grijala u posebnoj peći, govori nam Jurjević.

Ovaj mladi no uspješni poduzetnik, prvenstveno, a tek tada ugostitelj, svoju viziju otvaranja pizzerije na kultnom mjestu nekadašnje zalogajnice, pomno je isplanirao do najsitnijeg detalja. No, za razliku od mnogih, profit nije nešto što ga pogoni u njegovim uspjesima. Strast i želja da Zadranima od sutra u iznimno bogato opremljenom interijeru ponudi samo najbolje od napolitanske pizze nešto je što ga tjera na uspjeh.

Vizija cijele priče jest da u gradu ponudimo mjesto koje će u svojoj misiji imati fokus na pizzu kao core proizvod. Ideja je da napravimo pizzeriju koja će imati sve odlike fine dining restorana u segmentu pizze. Ponudit ćemo vrhunski uređen prostor, vrhunski proizvod koji ćemo spojiti sa širokom ponudom pića, jer ovakva pizza nudi takve mogućnosti. Posebno moram naglasiti i osoblje koje je zaposleno jer bez kvalitetne usluge ne možemo govoriti o visokoj razini ugostiteljstva kojoj i pretendiramo, dodaje Jurjević.

Zanimalo nas je zašto se odlučio na apliciranje brenda O’Hara, kada već diljem grada imamo ovakve ili onakve restorane sa svakakvim vrstama pizza na meniju.

Odluka na O’Haru je pala upravo zato što rade pravu napolitansku pizzu. Nju možemo kombinirati s čašom vrhunskog vina, danas dosta popularnim ginovima koje smo spojili s premium tonicima, u tomu su nama pomogli visoko educirani barmeni koji su bili angažirani na ovom projektu, te smo uz njihovu pomoć složili jednu jako zanimljivu priču kada pričamo o gin tonicu. Isto tako moram naglasiti da su nam iz Zagreba došla tri picajola iz zagrebačke O’Hare na privremeni rad, tako da od samoga starta možemo garantirati visoko kvalitetan proizvod koji O’Hara nudi a paralelno će provesti edukaciju našeg osoblja u kuhinji, kazuje nam vlasnik zadarske O’Hare.

Zanimljivo je kako smo u razgovoru s njim doznali da vrhunski picajoli klasičnih pizza zapravo nisu nužno i majstori napolitanskih pizza. Kaže Jurjević da je štos u navici ali i težnji da se nauči nešto novo. Mi smo upravo tada poželjeli doznati zašto je upravo napolitanska pizza posebna.

Posebnost pizze jest u tomu što sve namirnice, osim sezonskog povrća, dolaze iz Italije. Njezina posebnost je i u tomu što u proizvodnji koristimo jako malo kvasca, pizza se radi od 00 (zero zero) brašna, te naše tijesto odstoji 24 sata, doznajemo.

Vještina napolitanskih picajola uvrštena je na UNESCO-ov popis kulturne baštine krajem prošle godine, no za stvaranje jedne takve delicije potrebna je i posebna peć.

Peć su napravili izvorni napolitanski majstori. Izgrađena je od vulkanske gline, no peć je relativno mala pa u nju stanu samo tri pizze. I peć i namirnice i cijeli proces kao i vizija ovog lokala je da se zadarska O’Hara doživi kao slow food restoran gdje će gost nakon pojedene pizze ostati i družiti se. A tome ćemo svakako pridonijeti svakim elementom u procesu posluge, od ulaska do pozdrava, govori nam Jurjević.

Ovaj zadarski poduzetnik nije htio otkriti koliko je uložio u uređenje restorana, no s ponosom je kazao kako su skoro svi elementi ručni rad, ništa nije serijski proizvedeno. Upravo je to jedan od elemenata posebnosti. No uz uređenje, Jurjević je posebnu pažnju posvetio osoblju u koje polaže velike nade.

Voditelj restorana bit će Marin Rogić koji će uz mene, vjerujem, vrlo vrijedno provesti moju viziju zadarske O’Hare kao restorana za Zadrane, ali ne i široke mase, dodao je Jurjević pri kraju našeg druženja.

Iako smo doznali još puno toga provodeći vrijeme u restoranu O’Hara koji se smjestio u prostoru nekadašnje Gagice na Boriku, dopustit ćemo si slobodu da vam uskratimo neke zanimljivosti kako bi ih sami otkrili, jer O’Hara svoja vrata otvara sutra. Bez ikakvog pompoznog i glamuroznog otvorenja dočekat će sve koji žele iskusiti i okusiti sve ono što O’Hara Zadar nudi.

U pizzama iz O’Hare nećete moći uživati kod kuće, jer dostava jedne ovakve namirnice koja se konzumira po izlasku iz peći nije moguća bez gubitka kvalitete, no na broju 099/343-2172 moći ćete rezervirati svoje mjesto kako bi u pravom ambijentu uživali u napolitanskoj pizzi.

Donosimo ekskluzivnu galeriju interijera i eksterijera zadarske O’Hare uz napomenu kako je u trenutku fotografiranja uređenje još trajalo, pa će po sutrašnjem otvorenju izostati kutije, kablovi i ostale nedovršene sitnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...