Vlasnik glisera nakon požara u Sv. Filipu i Jakovu: “Šokiran sam, šteta mi je 20 tisuća eura”

Šokiran sam, kako ne bih bio. Došao sam jutros iz Slovenije kad su mi javili da mi je potpuno izgorio skoro novi Fisherman sa 100 konjskih snaga jakom pentom. Šteta mi je oko 20.000 eura. Rekao nam je ovo Matjaž Kelnečič iz Slovenije a kojem je noćas sat iza ponoći izgorio gliser u luci u Svetom Filipu i Jakovu, piše večernji.hr.

Iz ministarstva mora su izvjestili da je noćas dva sata iza ponoci izbio požar na brodicama na vezu u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov.

– Dolaskom na poziciju službenici LK Zadar zatekli su pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Zadar, koji su gasili vatru na požarom zahvaćenim brodicama – istakli su iz ministarstva. Ukupno je izgorjelo šest brodova, uglavnom u vlasništvu domaćih ljudi i procjenjuje se da je ukupna šteta na brodovima preko 100.000 eura.

– Samo je planulo oko sat iza ponoći. Tko će znati je li podmetnuto ili su instalacije. Ne znam koji je prvi planuo, ali su izgorjeli u trenu. Tri su potonula, tri plutaju – rekao nam je mještanin Svetog Filipa i Jakova. Policija je u trenutku našeg dolaska još vršila uviđaj, a sve se dogodilo u moru ispred zgrade općinskog poglavarstva.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...