Završio peti Falkensteiner Punta Skala Triatlon; Okupilo se više od 600 sudionika

Državni prvaci u srednje dugom triatlonu, iznimno zahtjevnoj disciplini u kojoj su se danas okušali vrhunski profesionalci i najizdržljiviji amateri, i ove su godine Sonja Škevin sa sjajnih 4:42:21 i Andrej Vištica s 4:00:20.

Za razliku od prošle godine Vištica je u ukupnom poretku završio drugi, ukupni pobjednik međunarodnog triatlona je Poljak Lukasz Kalaszynski s vremenom 3:58:55.

Na glavnoj utrci bio je rekordan broj natjecatelja, čak za trećinu više nego prošle godine, ukupno 300 natjecatelja iz 11 zemalja. Broj stranaca je daleko premašio broj Hrvata, što nam je i bio cilj. Ovo je ipak hotelski resort i cilj nam je pozicionirati se na mapi Open season triatlona i family friendly mjesta za odmor, gdje bi sportaši, nakon naporne zime i treninga, prije svojih državnih prvenstava došli testirati formu i usput se odmoriti s obiteljima, pojasnio je Zlatko Parać, direktor utrke.

Triatlon na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu i ove je godine organiziran u suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina i ispunilo je sva očekivanja. I ove se godine natjecala i glumica Ecija Ojdanić i osvojila četvrto mjesto u utrci na pet kilometara.

Sve svoje obaveze i predstave već tri godine ravnam prema triatlonu u Falkensteineru. Očito mi više leži deset kilometra, jer sam prošle godine pobijedila. Iako sam trčala ispod 24 minute, konkurencija je bila i više nego jaka. Prekrasno je ovdje, cijeli resort, priroda, atmosfera, hrana… pa uvijek ostanem uživati s obitelji na vikendu nakon utrke, kazala je Ecija Ojdanić.

Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini uključivalo je i štafetu  koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja. U štafeti se natjecao i fitness trener i glumac Mario Valentić, koji nije propustio nijedan Falkensteiner Punta Skala triatlon do sada.

Iako sam u početku sudjelovao u svim disciplinama, posljednje tri godine sudjelujem u štafeti i to u plivanju s obzirom da obožavam sezonske aktivnosti, a proljeće i ljeto su mi idealno vrijeme za plivanje. Moram priznati da po pitanju rezultata dolazim potpuno bez ambicija s obzirom da ne treniram plivanje. Sudjelovanjem u štafeti  prvenstveno želim dati podršku ovom sportu, organizatorima i sportašima, pa iako me u javnosti ne povezuju s triatlonom, način na koji ja sudjelujem u njemu korespondira sa zdravljem, a ja sam promotor zdravog života, vitalnosti, osmjeha i pjesme, izjavio je Mario Valentić.

Bogate nagrade osigurali su Falkensteiner te službeni sponzori Decathlon, SAUCONY Hrvatska i Olival.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...