Cestitka_Uskrs

Apple sprema nekoliko novih uređaja, a nisu iPhonei

Nekoliko mjeseci nakon što predstave nove iPhone, Apple bi u prodaju mogao pustiti i nekoliko modela novih slušalica. Među njima se posebno ističe nova vodootporna serija bežićnih AirPodsa, a očekuju se i modeli slušalica preko uha te novi HomePod zvučnik.

Apple ne razmišlja samo o pametnim mobitelima i satovima o kojima se toliko priča u posljednje vrijeme. Svojedobno su veliku buku digle njihove bežične slušalice AirPods, a sada kruže glasine kako će do iduće godine tvrtka izbaciti barem jedan novi par svojih slušalica.

Kako saznaje Bloomberg, Apple već radi na novim AirPod slušalicama koje će bolje izolirati vanjsku buku i biti otporne na vodu. Ipak, slušalice neće biti namijenjene korištenju pod vodom i vodootpornost se odnosi samo na zaštitu od kiše i znojenja. Također se širi i broj kompatibilnih iPod i iPhone uređaja s kojima će slušalice moći raditi.

Predviđene za 2019., slušalice će vjerojatno koštati više od trenutnog modela za kojeg je potrebno izdvojiti 159 dolara, što to bi moglo inspirirati tvrtku da segmentira liniju proizvoda poput iPhonea. Apple također radi na maski za bežično punjenje koja će biti kompatibilna s nadolazećim AirPower punjačem.

Kako ne bi bile dosadne, tvrtka razmišlja o dodavanju biometrijskih senzora novim AirPod slušalicama. Primjerice, mogle bi imati ugrađen monitor otkucaja srca što bi proširilo Appleove usluge vezane uz zdravlje koje su za sada dostupne na Apple Watchu.

No neke će novosti oživjeti i ove godine. Aktualni model AirPod slušalica bit će osvježen novim čipom i podrškom za aktiviranje Siri bez upotrebe ruku.

Osim toga, tvrtka planira i nove modele slušalica preko uha kao alternativa Beatsovoj liniji koju je moguće pronaći u Appleovim trgovinama. Premda su bile planirane za ovu godinu, Bloombergovi izvori kažu kako su se planovi prebacili na iduću. Iz Applea su odbili komentirati.

Nadolazeća audio pojačanja temelje se na ranijem Appleovom uspjehu. IPod i iTunes digitalni glazbeni dućan pomogli su oživjeti posao i bili su izravni pokretači preobrazbe tvrtke koja je nekad proizvodila isključivo računala u predvodnicu mobilne industrije kakvom je danas poznajemo.

U 2012. godini, Apple je postao jednim od najvećih proizvođača audio uređaja zbog slušalica koje su prodavali u paketu s mobitelima te zbog ugrađenih zvučnika u iPhone, Mac i iPad. Dvije godine kasnije kupili su liniju slušalica tvrtke Beats za 3 milijarde dolara.

Izgleda kako planiraju povećati proizvodnju AirPods slušalica u suradnji s tvrtkom Foxconn, premda su do sada je uglavnom radili s tvrtkom Inventec. Kada su ove slušalice prvi put izašle 2016. godine, njihova je prodaja bila odgođena i ograničena.

Apple će s Foxconnom raditi i na novoj liniji HomePod zvučnika, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...