Dalić iznenadio konačnim odabirom sastava za Argentinu

Prema posljednjim informacijama iz tabora hrvatske nogometne reprezentacije, izbornik “kockastih” Zlatko Dalić iznenadio je konačnim odabirom momčadi za večerašnju utakmicu protiv Argentine.

Umjesto najavljivanog Milana Badelja, čini se da će od prve minute ipak igrati Marcelo Brozović.Ostatak momčadi ostat će isti, u formaciji 4-2-3-1 igrat će, dakle: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija ima priliku pobjedom protiv Argentine u susretu 2. kola D skupine svjetskog prvenstva u Rusiji po prvi put nakon 20 godina osigurati plasman u osminu finala na Svjetskom prvenstvu

Međutim, niti poraz ne predstavlja dramu je bi u tom slučaju odabranici Zlatka Dalića imali još jednu priliku u zadnjem kolu protiv Islanda.

“Mi znamo što nam je činiti, u preostala dva kola moramo upisati jednu pobjedu,” kazao je hrvatski izbornik.

Posljednji put je Hrvatska prošla skupinu 1998. godine u Francuskoj kada je u prva dva kola pobijedila Jamajku (3-1) i Japan (1-0). Sa šest bodova osigurali smo prolaz, a potom u borbi za prvo mjesto u skupini izgubili od Argentine (0-1).

Ovoga puta ‘Vatreni’ su na startu turnira dobili Nigeriju (2-0), a u drugom kolu ih očekuje velika Argentina predvođena Leom Messijem.

Sa šest bodova Hrvatska bi osigurala prolaz, a zavisno o ishodu utakmice Nigerija – Island možda i prvo mjesto. Odličan bi bio i bod jer bi ‘kockasti’ u tom slučaju u zadnje kolo ušli sa četiri boda, dok bi Argentina imala dva boda. “Gauči” posljednji put nisu prošli skupinu davne 1962. godine i bilo bi to ravno senzaciji.

Najgora opcija je, naravno poraz. Posebice ako Island sutra pobijedi Nigeriju u Volgogrdu. U tom slučaju u zadnje kolo bi Argentina i Island ušli sa po četiri boda, Hrvatska bi imala tri, a Nigerija bi bila bez bodova. Tada bi nam za osminu finala igrala samo pobjeda protiv Islanda ili pak bod, ali u tom slučaju bi Nigerija morala pobijediti Argentinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...