Evo zašto svoje lice ne biste smjeli nakon umivanja brisati ručnikom

Scenarij je sljedeći: skinule ste šminku nakon dugog dana i upravo namjeravate započeti s večernjom rutinom čišćenja i hranjenja lica. Umili ste lice, moža čak i dva puta, i, kao i uvijek, posegnuli za ručnikom kako bi obrisali višak vode s lica. Kako tvrde stručnjaci, time ste možda napravili više štete nego koristi.

Obrisati svoje lice nakon čišćenja istog, nešto je što ćete uvijek napraviti, zar ne? To se čini kao ispravna stvar, nešto sasvim normalno i uobičajeno. No, većina proizvoda bolje će se upiti u kožu dok je ona još uvijek vlažna, a to vam je i cilj ako ste već potrošili izvjesnu svotu novca na skupocjene proizvode.

Dakle – važno je da vam koža ipak ostane vlažna, ne mokra, kako bi se proizvodi koje nanosite na kožu što bolje upili i imali što veći efekt. I jedna kozmetička stručnjakinja iz Australije, Jocelyn Petroni, odavno tvrdi kako je najbolje da sa nanošenjem preparata započnete prije negoli voda u potpunosti nestane s vaše kože.

Ukoliko ste spori i temeljiti, te vam voda ipak nestane s lica, uvijek je možete rehidrirati prskajući tonik po licu. Osim toga, brisanje lica naštetit će vam i utoliko što se na njemu lako može zateći neka bakterija, koja će, bez ikakve sumnje, potom završiti na vašem licu, stoga sva čišćenja lica i pribora kojim nanosite šminku biti će besmislena.

Kako da osušite lice bez ručnika možete vidjeti i u video tutorijalu jedne beauty blogerice iz Koreje. Naime, u Koreji žene odavno ne koriste ručnike za brisanje lica, a dobro je poznato da je korejska kozmetika u posljednje vrijeme jedna od najtraženijih u svijetu, stoga ako se razumiju u najbolje sastojke za njegu, možemo im vjerovati i u ovom slučaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...