I kad završe cestu mjesec dana ranije, nešto moraju sjeb…

Nekoliko dana nakon što je gradonačelnik Dukić čak mjesec dana prije planiranog kraja u promet pustio novu prometnicu na Meladi, onu koja povezuje nekoliko gradskih četvrti s Petrićima – propust, da ne napišemo nešto vulgarnije.

Ne, ovaj put se nisu dosjetili da su zaboravili u cestu staviti instalaciju za plin, vodu, kanalizaciju, telefon ili nešto treća (barem ne još), ovaj put propust je puno perfidniji, onako, po zajeb po domaći.

Po tko zna koji put Grad je radove dodijelio Jurjevićevoj Vodoinstalaciji, a poslove nadzora tvrtki Gin, no baš ovi potonji neko svoj posao nisu odradili po pe-esu.

Što se zaposlenicima tvrtke Gin d.o.o. dogodilo da nisu uvidjeli kako na jednom mjestu nedostaje horizontalni znak pješačkog prijelaza ne znamo, no znamo da su barem po jednom skoro zapeli, sa svake strane, u znak vertikalne signalizacije. I to ne za buzdovane na putu, već za pješački prijelaz.

Pomognite nama pješacima da sigurno prijeđemo cestu na potezu od rotora  do novog raskrižja na Putu Bokanjca. Postoji znak u zraku, no ne i na cesti. Očito je zafalilo farbe, napisala nam je naša čitateljica apelirajući na nas da joj pomognemo pri svakodnevnom prijelazu ceste.

Dukić se prilikom otvaranja zahvalio građanima na strpljenju, a mi se ovim putem uzdamo u istoga da će jednako ažurno i s osmjehom urgirati da se ucrta pješačka zebra (ne dalmatinci, kanarinci i ostale živine) kako bi stanovnici mogli sigurno prijeći cestu.

Do rješenja ovog problema, zapjevamo svi zajedno onu Hlapićevu:

Izniknula čudna šuma
pored svake ceste, puta
pa pomaže maloj glavi
izgubljenoj da ne luta

Čudna stabla, jako tanka
krošnje svakakvih oblika
i bez lišća, i bez granja
a na svakoj neka slika

Ili kvadrat, ili trokut
a često je okrugla
put do škole najavljuje
i opasnost iza ugla

Gdje je zebra, gdje se smije
a gdje nesm’je prijeći cestu
i kada je puno bolje
mirno ostati na mjestu

Čuvajte nas, pazite nas
jer znakovi su premalo
valjda je i odraslima
do djetinjstva našeg stalo

Čuvajte nas, pazite nas
jer su naša srca plaha
i vaša nam sad pomoć treba
da rastemo bez straha.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...