Katastrofalne vijesti; Fifa opet kaznila Hrvatsku

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 13.000 švicarskih franaka zbog nekoliko incidenata naših navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine.

Fifa je kaznila HNS zbog sudjelovanja naših navijača u tučnjavi te zbog bacanja predmeta na teren. Uz novčanu kaznu, HNS je dobio i upozorenje pa će novi incidenti sasvim sigurno donijeli i veću kaznu. Fifa je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez s 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.

Međunarodni nogometni savez odredio je i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5000 franaka. Xhaka i Shaqiri kažnjeni su zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova. Svi oni moći će nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.  Također, Fifa je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka “zbog neprimjerenih transparenata i poruka” njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komentara na suđenje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...