Općina Bibinje i Zadarska županija ne žele oduzeti nagradu za životno djelo pedofilu don Ivanovu

Općina Bibinje očito ne smatra da bi se svećeniku pedofilu don Nedjeljku Ivanovu, koji je seksualno zlostavljao stotinjak dječaka osnovnoškolske dobi, trebala oduzeti nagrada za životno djelo. Novosti su, čini nam se vrlo ispravno, pokušale doznati zašto je pedofil još uvijek na listi dobitnika priznanja za zaslužne građane, no njihovi novinari nisu uspjeli dobiti odgovor iz općine ni općinskog vijeća.

Ni gospodin Ivan Šimunić, današnji pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i šport u Zadarskoj županiji, koji je svećeniku Ivanovu dodijelio nagradu, nije htio objasniti zašto je nisu ukinuli nakon što je dokazano da je pedofil. Radi se, usput, o godišnjem priznanju koje se dodjeljuje najuglednijim i najzaslužnijim mještanima, piše Telegram.hr.

PRED SUDOM NIJE ODGOVARAO ZBOG ZASTARE

Ivanova je 2014. i Crkveni sud u Zadarskoj biskupiji proglasio krivim za pedofiliju, no pred svjetovnim zbog zastare nikad nije odgovarao. Mediji su o pedofilskom skandalu bibinjskog svećenika izvještavali od 2012. kada je počelo istupati sve više njegovih žrtava.

Svećenik pedofil danas je u umirovljeničkom domu, a troškove mu podmiruje Zadarska nadbiskupija. Kako se ustanovilo, desetljećima je zlostavljao najmanje petoricu dječaka godišnje. Mediji su godinama prenosili njihove mučne izjave u stilu “imao sam 12 godina kad mi je prvi put otkopčao hlače i tako dalje”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...