Tomfa, Kawasaki 3P: “Čuli smo da grad i udruge žele napraviti nešto dobro i pozitivno, zato dolazimo u Zadar!”

Večeras na KvartArt festivalu nastupa legendarni Kawasaki 3P.

Evo što nam je za organizatore otkrio Tomislav Vukelić – Tomfa!

Zadar ovih dana na KvartArt festivalu živi malu kulturnu urbanu oazu. Svega 5 minuta od stare gradske jezgre u nekad devastiranoj vojarni cvjeta glazba, gluma, poezija, ples. Što ste sve čuli o festivalu (pozornica je ”friška”)?

Tomfa: Čuli smo da grad i udruge pokušavaju napraviti nešto dobro i pozitivno u Voštarnici, pa smo se rado odazvali pozivu za nastup. Vesele nas takva “vesela i šarena” događanja.

Zadarskoj publici poznato je kakva ste glazbena mašina, dajete se u live svirku 100 posto. Imate li kakve posebne navike prije svirke, kako se ”posložite”? Koje je najoriginalnije mjesto gdje ste do sada nastupili?

Tomfa: Naše pripreme za koncert počinju vec u kombiju…Ima nas puno, pa zamisli tu atmosferu dok putujemo. Nema nekih posebnih priprema. Bitno je da je dobra ekipa ispred nas i tada nastaje K3p ludilo. Svirali smo na dosta neobičnih mjesta… jezera, mostovi, stadioni, brodovi, krovovi zgrada, ali najneobičniji stage je bio u prikolici “šlepera” u Zaprešiću… stvarno nadnaravno iskustvo.

Nakon izleta na Eurosong, mnogi su po prvi put čuli za vas i ”ostali” s vama. Koliko ste se odmaknuli od vlastitih početaka, što danas izbjegavate ili o čemu danas vodite računa posebno?

Tomfa: Mi smo ostali “žestoki” bend kao i od prvog dana, pa volimo svirati i stare pjesme kao i novije. Bend se mijenjao tijekom 25 godina rada, da, danas smo prava usvirana mašina. Bitno nam je da se poklopi naša energija sa energijom publike i tada ne razmišljamo o ničemu. Mislimo da je to najbitnije.

Koje bendove u regiji i sami pratite, a s kim ste frendovi?

Tomfa: Tijekom godina smo upoznali puno bendova iz Hrvatske i regije…Neki su se u međuvremenu razišli ili počeli neke nove projekte. Svaki mjesec “ispliva” neko novo muzičko iznenađenje, što je dobro za scenu. Druženja bendova su nekad vrlo zabavno iskustvo (smijeh). Poznata su naša vesela druženja s TBF, Atheist Rap, Let3, MORT, ma sad smo sigurno nekog zaboravili!

Što mislite o modernim tehnologijama i društvenim mrežama u kontekstu odnosa publika-glazbenik?

Tomfa: To je odličan nacin povezivanja sa publikom. K3p koristi “mreže” radi lakšeg i izravnijeg kontaktiranja i obaviještavanja o koncertima i događanjima unutar benda. Uglavnom mi sve to LAJKAMO ! (smijeh)

Zabranjeno pušenje zapjevalo je s klapom u Biogradu na moru, publika je reagirala sjajno. Biste li i vi možda ”preveli” koju pjesmu na dalmatinski? 

Tomfa: Pa već jesmo! “Snifo sam glue” je prereda pjesme “Samo za nju” Deana Dvornika za koju je sam autor izjavio da mu je bolja od originala.

Svirate puna dva desetljeća. Kakvi su planovi za ovo ljeto i jesen?

Tomfa: U svibnju smo imali rođendanski koncert u čak dva dana i tada smo snimili “live” album kojega sad uređujemo i trebao bi izaći na jesen. Također tada izlazi i DVD sa tih koncerata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...