U Gračacu zaustavljen 53-godišnjak s 2,24 promila alkohola u krvi

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 622 vozila i vozača, a poduzeli su 151 represivnu mjeru. Alkotestirana su 63 vozača od kojih je njih 7 bilo pod utjecajem alkohola, 49 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 1 je vozio bez vozačke dozvole, 4 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 35 vozača nije poštivalo prometni znak, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 1 je prošao kroz crveno svjetlo, 13 je vozilo bez zaštitnog pojasa, 4 bez zaštitne kacige, 7 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 7 vozača  i 4 vozila. U tom se vremenu dogodilo 19 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

U petak oko 1 sat u Gračacu, 53-godišnji vozač je upravljao Volkswagenom (ŠI) pod utjecajem alkohola od 2,24 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...