Za danas izdano narančasto upozorenje; Grmljavinski pljuskovi i jak vjetar

Danas promjenljivo oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom, a lokalno jače grmljavinsko nevrijeme najizglednije je na istoku i jugu zemlje. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu umjeren sjeverozapadni. Malo svježije s najvišom temperaturom uglavnom između 23 i 28 °C.

U nedjelju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz prolazno više oblaka, uglavnom u unutrašnjosti, mjestimice može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak s grmljavinom. Vjetar većinom slab, na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između između 15 i 20, u Dalmaciji ponegdje i do 22 °C. Najviša dnevna od 25 do 30 °C.

Od nedjelje smirivanje vremena te ponovno vrlo toplo i vruće. Početkom novog radnog tjedna bit će pretežno sunčano, a poslijepodnevnevnih nestabilnosti bit će uglavnom u unutrašnjosti i to rijetko, osobito od ponedjeljka. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, a od utorka jugo, kada će na kopnu zapuhati umjerne jugozapadnjak. Temperatura zraka u porastu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...