Automobili na plaži u Selinama prolaze par centimetara od glava kupača: “Zašto ugrožavate naše živote?”

S ciljem da pokuša riješiti situaciju na plaži Pisak u Selinama, za pomoć nam se obratila čitateljica koja je željela ostati anonimna. Njezino pismo i fotografije  objavljujemo u cijelosti:

“Dakle, dolaskom na samu plažu ostala sam u šoku vidjevši da auti prolaze od glava kupača doslovce na par centimetara. Pomislila sam, osim što je to ružno, da je i opasno. I nakon mojeg negodovanja u priči s jednom češkom turistkinjom (čije sam podatke uzela) ona mi je ispričala anegdotu od prije nekih dva tjedna kada joj je četverogodišnjeg sina kamen odbijen od automobilske gume pogodio tik iznad oka. I ja ju u nevjerici pitam, jel zvala policiju ili se barem pritužila nekome. Rekla je da je vozač bio korektan i napravio što god je trebalo da joj pokaže žal za događajem, pa samim time kako nije došlo do težih posljedica nije željela stvarati pristojnom čovjeku probleme, ali nije se željela zamjerati niti lokalnim stanovnicima jer je redoviti gost ovdje. Kako kaže niti ne krivi vozača, jer on radi samo ono za što nitko drugi nikad nije bio kažnjen.

Potaknuta tom pričom i svojim, blago rečeno, neugodnim iskustvom na plaži krećem malo guglati i vidjeti kako riješiti ovaj problem. Ono što nalazim na internetu je da se već naveliko pisalo o bezvlađu na ovoj plaži. Ali ono što me dodatno žalosti je činjenica da je ovo više puta proglašavana jednom od najljepših plaža u zemlji. Ovo je dragulj koji je nastao kotrljanjem kamenja s Velebita preko Male Paklenice. I dok drugi navažaju šljunak za plažu, ovaj prirodni dragulj se uništava i nikome ništa. Kroz priču dolazim do saznanja da nije u cijeloj općini tako, pa za primjer plaža koja je nastala na identičan način kroz kanjon Velike Paklenice je uređena, parking se naplaćuje, rampa priječi ulaz na plažu, iako postoji uređeni put za aute od blokova, sve savršeno funkcionira. Pa se pitam, gdje je problem???

Plaža je na nekim mjestima široka manje od pet metara i nema mjesta za aute. Postoji alternativni put koji se ne koristi, a taj put je upisan kao put, pa zašto se ne koristi??? Nego se ide plažom??? Štoviše, jer bi se dijelovima tog puta koji su široki i po 10 metara mogao napraviti parking i na kraju prije samog izlaska na plažu jedan veći parking. Možemo li dobiti odgovor zašto se to ne napravi? Zašto ugrožavate naše živote i uništavate ovu predivnu plažu? Molim Vas dajte nam odgovor – Ministarstvo turizma, Ministarstvo zaštite okoliša, Ministarstvo prometa i Ministarstvo unutarnjih poslova. Molim navedena četiri ministarstva da se očituju, da se probude, jer se krši zakon i prometa, i obalnog pojasa i zaštite okoliša, a narušava ugled turizma. U najmanju ruku, ako nitko nije u stanju osigurati nužno, treba se onda podnijeti kaznena prijava DORH-u jer se ugrožavaju životi. Svako od navedenih ministarstava bi moglo to riješit, samo da policija napiše kazne, Općina i komunalni redari bi isto reagirali. Probudite se ljudi.”

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...