Danas se očekuju gužve na cestama, a posebno na autocestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila, a kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod zapad i Lužani, na 198. kilometru u smjeru Bregane, iz HAK-a savjetuju vozačima da voze opreznije.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri bit će u nedjelju, 8. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Na autocesti A1, zbog olujnih bočnih udara vjetra (bure) na dijelu dionice od tunela Bristovac do vijadukta Božići postavljeno je ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, duž obale, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima na obali u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama:

– A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda;

– A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Komin (od 59.+250 do 65. +070 km).

Do 1. kolovoza zbog miniranja zatvara se cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat tri puta tjedno u vremenu od 13 do 18 sati u trajanju po 20 minuta.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcaj vozila vršit će u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

Trajekti i ostali katamarani plove prema plovidbenom redu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...