Još danas će biti kiše, a onda napokon dolazi pravo ljeto

Tijekom današnjeg dana slijedi razvedravanje pa će u nastavku tjedna biti barem djelomice sunčano i sve toplije, osobito na Jadranu i vruće, samo rijetko uz umjerenu buru pa maestral.

Danas – kiša pa razvedravanje

Mjestimične kiše u Slavoniji te osobito u Posavini bit će većinom prijepodne, a poslijepodne će se razvedravati. Zapuhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak pa će dnevna temperatura biti malo niža od one u ponedjeljak – bit će većinom od 26 do 28 °C.

Podjednake će vrijednosti biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također mjestimične kiše biti prijepodne. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura od 16 do 18 °C.

Lokalno obilniji pljuskovi očekuju se u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Oborine će biti uglavnom tijekom noći i jutra, iako u gorskim predjelima i poslijepodne može pasti poneki pljusak. Na sjevernom Jadranu poslijepodne djelomice sunčano.

U Dalmaciji obilnije kiše odnosno izraženijih pljuskova može biti osobito na zadarskom području i u unutrašnjosti. Prema jugu manje kiše, ali posvuda su mogući lokalno izraženiji pljuskovi. Vjetar će s jugozapadnog okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. More će biti malo valovito. Najviša temperatura zraka 26 do 28 °C.

Na jugu će se zadržati vruće, ali uz poneki pljusak ili prolaznu kišu, većinom u noći i ujutro. Puhat će slab, samo na otvorenome moru umjeren sjeverozapadnjak. More malo valovito, temperature od 24 do 26 °C.

Od srijede – većinom suho, sve češće i vruće

U nastavku tjedna na kopnu barem djelomice sunčano. Mjestimični pljuskovi u četvrtak su mogući uglavnom u gorju. Temperatura će porasti pa će do kraja tjedna biti vrlo toplo, ponegdje i vruće, piše HRT.

Na Jadranu će biti sunčano, često i posve vedro uz većinom slab vjetar te danju vruće, osobito u Dalmaciji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...