Nakon čak tri desetljeća Poliklinika zadarske Opće bolnica primila prve pacijente

I nakon ovakvog naslova, veselju i sreći baš i nema mjesta. Naime, jučer su u Polikliniku zadarske Opće bolnice po prvi put primljeni pacijenti. I to oni najteži kojima je za život potrebna kemoterapija.

Oni su primljeni na Odjel onkologije koji je jedini uz Odjel dnevne hematologije započeo s radom u ovom velebnom izdanju koje svoje vizure ponosno ističe na zadarskoj Relji već tri desetljeća.

Nikakve pompe, nikakve vrpce, naslikavanja ili domjenci nisu upriličeni povodom ovog povijesnog dana za zdravstvo u našem gradu i županiji. Valjda su županijski oci na čelu sa županom Longinom pronašli onu malu trunčicu srama shvativši kakvi su sve propusti nastali s Poliklinikom i njenim uređenjem i odugovlačenjem istoga.

Ostali odjeli bi, prema riječima ravnatelja zadarske Opće bolnice Željka Čuline, trebali, malo po malo, useljavati od kolovoza. No tome ćemo vjerovati kada se dogodi.

Da su novi uvjeti i oprema za pacijente u usporedbi sa sadašnjim nemjerljivi, jasno je svima, pa vjerujemo da će ovaj put obećanja naići na plodno tlo i realizirati se na boljitak onih koji trebaju usluge ove Poliklinike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...