Panika na 11 tisuća metara; Ryanairov zrakoplov iz Dublina za Zadar prisilno sletio u Frankfurt

Ryanairov let iz Dublina za Zadar koji je irsko tlo napustio u 19 sati i 40 minuta mogao je biti posljednji za 189 putnika. No zbog brze i smirene reakcije posade, tragedija i gubitak života – spriječeni su.

– Dekompresija na 11000 metara i naglo spuštanje na 2800 metara. Prinudno slijetanje na Frankfurt Hahn. Jedva čujem na desno uho. Bitno da smo preživjeli, napisao je na Facebooku jedan od putnika na letu FR7312 koji je u Zadar sletio s čak 17 sati kašnjenja.

Prema riječima istražitelja avionskih nesreća, najvjerojatnije je na Ryanairovu zrakoplovu došlo do popuštanja brtvila za zadnjim ili teretnim vratima. Iako je ovaj događaj iznimno opasan, posada je u nekoliko minuta s visine od 11 tisuća metara zrakoplov spustila na visinu od 2.800 metara.

To je naime visina na kojoj su putnici mogli normalno disati, no neki od njih osjetili su posljedice naglog pada tlaka u avionu. 33 njih zatražilo je medicinsku pomoć po prisilnom slijetanju na Frankfurtski aerodrom. Žalili su se na zujanje i bol u ušima a nekima od njih iz ušiju je i krvarilo.

Zrakoplov je probleme, prema radarskim zapisima, iskusio iznad sjevera Francuske nakon čega mijenja plan leta i leti prema Njemačkoj. U Frankfurt je sletio u 23:21, te je putnicima pružena medicinska pomoć. Zamjenski smještaj, WiFi i još neke u današnje vrijeme “normalne” stvari izostale su, baš kao i informacije o medicinski zbrinutom dijelu putnika.

– Pokušali smo putnicima osigurati hotelski smještaj, ali nije bilo slobodnih kapaciteta, dodao je glasnogovornik Ryanaira.

Dio putnika koji nije odlučio ostati u Njemačkoj nastavio je let prema Hrvatskoj te je u Zadar sletio u 12:24 sati, točno 17 sati nakon polijetanja.

O incidentu je danas obavijestio i britanski SkyNews.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...