Policija je sinoć u Splitu privela 102 osobe, ali kaže da je Ultra prošla mirno

Prva večer 6. festivala Ultra Europe na splitskom Poljudu prošla je bez većih incidenata, a iz policije i hitne medicinske pomoći kažu kako su im s petka na subotu intervencije bile “u standardnim okvirima”  i uobičajene za vrijeme trajanja tog festivala.

Uglavnom se radilo o liječničkim intervencijama vezanim za alkoholiziranost partijanera. Više posla za liječnike bilo je u subotu ujutro kad su u širem pojasu oko stadiona krenuli utvrđivati stanje kod onih koji su ležali na cesti.

“Nismo imali većih problema. Ti mladi ljudi su uglavnom pristojni, dijelu njih naškodio je alkohol i to je sve”, kratko je Hini rekao dežurni liječnik.

Pet liječničkih timova hitne medicinske pomoći u subotu ujutro “pojačani” su za još jednu ekipu.

U policiji ističu da su intervenirali “u standardnim okvirima” ni više ni manje nego prethodnih godina na festivalu Ultra Europe.

Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih 90 zbog droge.

“Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2018. održanog na gradskom stadionu Poljud u Splitu nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela”, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Osim prekršajnih prijava policija će podnijeti i četiri kaznene prijave za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama.

Za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split, koji su na terenu bili sa 17 gasitelja i četiri vozila, noć na Ultri prošla je iznimno mirno i nisu imali intervencija.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...