zbog velike konkurencije

Ryanair najavio niže cijene avionskih karata tijekom ljeta

Arhiva AZD/Ilustracija

Ryanair je danas upozorio kako će prosječne cijene zrakoplovnih karata biti manje nego što se očekivalo tijekom ljetnog razdoblja zbog velike konkurencije, neuobičajeno vrućeg vremena na sjeveru Europe te nesigurnosti prouzročenih nizom štrajkova.

Niže cijene karata, zajedno s većim brojem osoblja i višim cijenama goriva, izazvale su pad zarade tog zrakoplovnog prijevoznika u proteklom tromjesečju. Dobit je u tom razdoblju iznosila 319 milijuna eura, što je 20 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Unatoč padu zarade, Ryanair je potvrdio svoje prognoze da će profit za cijelu poslovnu godinu biti između 1,25 milijardi eura i 1,35 milijardi eura, što je manje od rekordnih 1,45 milijardi eura u prošloj poslovnoj godini.

U svibnju je poslovodstvo kompanije objavilo procjene kako će prosječna cijena karata pasti za 5 posto u njezinom prvom fiskalnom tromjesečju, a potom se u drugom kvartalu podići za 4 posto.

Međutim, u ponedjeljak su objavili kako su cijene karata pale 4 posto u prvom tromjesečju, dok bi u drugom kvartalu mogle porasti za samo 1 posto.

Pritom su potvrdili procjene da bi se cijene karata u tekućoj poslovnoj godini, koje traje do kraja ožujka 2019., mogle kretati na razinama prošle poslovne godine.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar