Umirovljenik (79) iz Pakoštana ponovno uhvaćen u sadnji marihuane

Policijski službenici Odjel kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 79-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu opojnih droga. U sklopu kriminalističkog istraživanja policajci su u njegovom vrtu na biogradskom području pronašli i oduzeli 50 stabljika konoplje (marihuana), visine od 60 do 200 cm.

Protiv 79-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, ovo 79-godišnjaku iz Pakoštana nije prvi put da je uhvaćen u proizvodnji marihuane. Umirovljenik T. R., prošle je godine na Općinskom sudu u Zadru oslobođen optužbe za neovlaštenu proizvodnju marihuane radi daljnje prodaje. Sudac Ivan Marković utvrdio je da nema čvrstih dokaza da je uzgajao marihuanu kako bi je prodavao.

Umirovljenik je tvrdio da je marihuanu sadio isključivo s ciljem da pomogne ljudima, odnosno da je čajem od marihuane i oblozima liječio giht, astmu i probleme s tlakom.

Biljke je, kako je utvrđeno kada mu je prošle godine pronađeno još 460 stabljika marihuane visokih dva metra, sadio na krovu kuće i u podrumu u kontroliranim uvjetima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...