Vrsaljko ipak neće biti spreman igrati protiv Engleske

Standardni član prve postave Šime Vrsaljko vjerojatno neće igrati protiv Engleske, dok iz Rusije stižu pozitivne vijesti o stanju Lovrena i Subašića.

Kako neslužbeno doznajemo iz stožera Vatrenih, Dejan Lovren bit će spreman za sutrašnje polufinale, dok su male šanse da će se od ozljede oporaviti Šime Vrsaljko. Pored Lovrena, dobra je vijest da bi i Danijel Subašić trebao biti spreman za Engleze, javlja RTL.

Liječnička služba reprezentacije pokušat će učiniti maksimum glede Vrsaljkove ozljede lijevog koljena, no službene informacije tajit će do utakmice kako bi Engleze i dalje držali na ledu. Nije poznato hoće li se Vrsaljko oporaviti do vikenda i finala odnosno utakmice za treće mjesto, a španjolski list Marca objavio je da bi mogao izbivati s terena i tijekom dijela klupske sezone.

Izbornikova izjava da bi Vrsaljko mogao stisnuti zube ukoliko ozljeda nije teža nije se svidjela njegovom klubu Atletico Madridu, koji navodno pregovara s Interom o njegovoj prodaji tijekom ljeta. Ukoliko Vrsaljko zaigra nedovoljno oporavljen, jasno, postoji veći rizik od nove ozljede, što bi spustilo njegovu cijenu.

Nitko iz redova Vatrenih neće obznaniti službenu informaciju o Vrsaljkovom stanju, već će se ista tajiti do zadnjeg trenutka.

Podsjetimo, Vrsaljko je izišao iz igre u 97. minuti utakmice četvrtfinala s Rusijom. Od prve je minute započeo svaku hrvatsku utakmicu na prvenstvu, izuzev susreta s Islandom kada su priliku dobili igrači s klupe. Tada je umjesto njega igrao Tin Jedvaj, dok ga je protiv Rusije zamijenio Vedran Ćorluka.

Spomenuti dvojac je u kombinacijama za upražnjeno mjesto u prvom sastavu. Ukoliko se izbornik Dalić odluči za Ćorluku to bi značilo još jednu rošadu u obrani, odnosno odlazak Vide na desnog beka ili ulazak u igru Jedvaja.

Utakmica je, podsjetimo, na rasporedu u srijedu u 20 sati na moskovskom Lužnikiju

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...