“Krila Oluje” odletjela na međunarodni miting u Poljskoj

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” poletjela je u četvrtak, 23. kolovoza 2018. iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika prema zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj gdje će održati svoj 50. međunarodni nastup na aero-mitingu koji se održava od 25. do 26. kolovoza 2018. povodom 100. obljetnice Ratnog zrakoplovstva Poljske.

“Krila Oluje” odletjela su sa šest aviona Pilatus, a priključio im se i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, dok se tim zrakoplovnih tehničara, koji će im pružati zrakoplovno-tehničku potporu na spomenutoj manifestaciji, već nalazi u Poljskoj.

Vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako su proveli sve pripreme i spremno čekaju svoj nastup u Poljskoj.

“Uzbuđeni smo kako zbog jubilarne izvedbe 50. međunarodnog nastupa, ali i činjenice kako je ovaj miting jedan od najvećih u Europi u ovoj godini, na kojem će nastupiti osam svjetskih akrobatskih grupa uz brojne pojedinačne nastupe i prezentacije svjetskih zrakoplova. Po prvi puta s nama leti i zapovjednik HRZ-a general Mikić što ovom nastupu daje dodatnu dimenziju i značenje”, istaknuo je satnik Belančić.

Uz satnika Belančića jubilarni 50. međunarodni nastup izvest će bojnici Ivan Anđić  i Zvonimir Mravunac te natporučnici Goran Grgić i Denis Živaljić. S grupom je i pukovnik Damir Barišić u savjetničkoj ulozi, dok je službeni komentator poručnik Marko Novković.

“Krila Oluje” do sada su izvela ukupno 178 javnih nastupa od čega 130 domaćih i 48 međunarodnih, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država  (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

Nastup u zrakoplovnoj bazi Radom je njihovo treće gostovanje, a prethodno su još nastupali 2011. i 2013. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...