Cestitka_Uskrs

Lakše će se disati; Izdržite još malo, osvježenje napokon stiže

Uz dotok vlažnog i nestabilnog zraka loše strane tog osvježenja bit će lokalno jaka grmljavinska nevremena kojih može biti već u petak poslijepodne i navečer.

Sa zapada u petak pritječe vlažniji, nestabilniji zrak koji će u kombinaciji s našim visokim temperaturama donijeti velike nestabilnosti.

Jutro će u petak biti sunčano i na Jadranu vrlo toplo, pogotovo na južnom dijelu. U unutrašnjosti sunčano, temperatura oko 20, a u gorju ugodnih 15 Celzijevih stupnjeva, donosi dnevnik.hr.

U središnjoj Hrvatskoj se u petak poslijepodne očekuje porast naoblake i to najprije u zapadnijim područjima, a prema večeri moguć i razvoj grmljavinskih oblaka uz mogućnost i za neko jako nevrijeme. Ipak, prije pljuskova čeka nas još jedan vruć i sparan dan u kojem će temperature zapravo biti slične temperaturama u četvrtak.

Istok Slavonije očekuje sunčano i vruće vrijeme s tempraturom između 32 i 34 stupnja, a krajem dana grmljavinskih pljuskova može biti u Podravini i zapadnoj Slavoniji.

Pljuskovi i kiša najprije će zahvatiti Istru i Gorski kotar gdje je moguće i jako nevrijeme uz obilnu kišu i jake udare vjetra. Ipak, prije poslijepodnevnih pljuskova i ovdje vruće, temperatura do 34 stupnja Celzijevih.

Južni dio Jadrana bez promjena – bit će sunčano i vruće, uz umjeren sjeverozapadnjak.

Temperatura mora porasla je, posebice u sjevernom dijelu na čak 28 stupnjeva. Slično će biti u petak i u subotu kada će se malo sniziti zbog bure koja će ga izmiješati.

Lokalnih pljuskova bit će još i u subotu, osobito u središnjim i gorskim krajevima, a najmanje u Slavoniji i Baranji. Uz to, rashlađivat će nas i sjeveroistočni vjetar koji će povremeno imati i jake udare. Osvježenje će trajati kratko jer se već od nedjelje opet očekuje stabilno, sunčano i vruće vrijeme.

Na Jadranu uglavnom suho, a rijetkih pljuskova može biti u subotu na sjevernom dijelu i unutrašnjosti Dalmacije. U subotu navečer i nedjelju ujutro bura će imati jake do olujne udare o čemu svakako treba voditi računa ako krećete na putovanje.

Stiže nam kratkotrajno osvježenje pa će se lakše disati, ali uz to će biti i jakih grmljavinskih oluja, obilne kiše i jakih udara vjetra. U nedjelju prolazno i jake do olujne bure.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...